Инспекцията по труда в Русе е регистрирала през изминалата 2018

...
Инспекцията по труда в Русе е регистрирала през изминалата 2018
Коментари Харесай

Инспектори апелират за спазване на безопасните условия на труд в Русе

Инспекцията по труда в Русе е записала през миналата 2018 година 56 случая на злополуки, които детайлно са разследвани. За това осведоми Ирена Николаева, шеф на контролния орган в Русе, съобщи кореспондентът на .
За страдание, при един от случаите се е стигнало до смъртен случай. Починалият е служащ на пристанищния терминал „ Русе – Запад “ на несамоходен кораб (шлеп), благосъстоятелност на „ Рубишипс превоз “ ООД.
До трагичната развръзка се е стигнало, когато служащи на Пристанищен терминал „ Русе – Запад “, обработващи товарите, вземат решение да съберат разпиляна стока от трюма на шлепа. Извършват неразумни дейности, без да получат инструкции от директния си началник за отваряне на капаците на секцията на плавателния съд. При подхванатите дейности, ключалката на един от капаците заяжда. Потърпевшият служащ употребява железен лост, само че той приплъзва, в резултат на което служащият губи равновесие и пада във водата, на много надълбоко място. Незабавно неговият сътрудник скача във водата, само че макар положените старания не съумява да го избави и той се удавя.
Направената инспекция открива нарушавания на здравословните и безвредни условия на труд, работното време, документиране на инструктажите, условията за обезпечаване на подобаващи ограничения за минимизиране на рисковете от рухване във водата или удавяне. За записаните нарушавания са дадени наложителни наставления, които след това са изпълнени. Съставените 5 акта за горепосочените нарушавания се апелират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР