Инспекцията по труда в Кюстендил съобщи, че до дни започва

...
Инспекцията по труда в Кюстендил съобщи, че до дни започва
Коментари Харесай

До 120-дневен договор за берачи на череши в Кюстендилско

Инспекцията по труда в Кюстендил заяви, че до дни стартира акция, по време на която ще могат да се подписват еднодневни и многодневни трудови контракти за берачи на череши.

Срокът за подписване на многодневните контракти е до 120 дни. Така че притежателите на градини и кооперациите ще могат да избират, сподели шефът на инспекцията по труда инж. Валентин Златински.

„ Имат избор, въведена е опцията „ Възможност на избор на земеделският собственик “, каквото е по-добре за него, с цел да не подписват всеки ден контракт, другояче другите условия са аналогични. Защото те не дължат авансово, както за еднодневния контракт се дължи авансово осигуровки, а там не дължат. Освен това за тези, които употребяват тия контракти, нали в смисъл служащите, за тях остава да важи правилото, че не им се лишават обществените помощи “, сподели Златински.

Кампанията по прибирането на реколтата започва след към седмица.

Доскорошният началник на института по земеделие в Кюстендил проф. Димитър Домозетов:

„ Два са моментите - прибиране и реализация на продукцията. Продукцията е налице. Зависи, в случай че няма градушка и дъжд по време на жътва на черешите, всичко ще е наред “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР