Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма "Феникс Дупница",

...
Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма "Феникс Дупница",
Коментари Харесай

Трудови инспектори проверяват дупнишката фирма Феникс Дупница

Инспекцията по труда в Кюстендил ревизира дупнишката компания "Феникс Дупница ", откакто 37-те й служащи са в престой по виновност на работодателя. Това заяви здиректорът на инспекцията в Кюстендил Валентин Златински.

Предстои да бъде конкретизирано дали престоят на служащите е регламентиран, дали те са получили заповед за него и дали ще получат хонорари, уточни Златински.

Не е ясно и това дали дупнишкото дружество ще възвърне активността си.

Златински сподели още, че до този миг работещите във компанията не са имали проблеми, свързани със закъснение или неизплащане на трудови хонорари.

Собственикът на депото за отпадък край Дупница на независимост против 10 000 лв.

В понеделник Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "парична гаранция ", в размер на 10 000 лева във връзка с притежателя на "Феникс Дупница " Кольо Илиев.

67-годишният притежател на компанията за вторични първични материали се съобщи в полицията на 7 февруари след три денонощия полицейско търсене.

Търсенето му беше обвързвано с връчването на публикуван от РИСОВ-Перник акт за насилствена административна мярка - неотложно преустановяване на активността на компанията.
Районната прокуратура в Дупница пък води досъдебно произвеждане против Илиев поради насъбраните наоколо до моста на автомагистрала "Струма " боклуци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР