Инспекторите успяват да вземат запалката на нарушителяЗаляха с бензин горски

...
Инспекторите успяват да вземат запалката на нарушителяЗаляха с бензин горски
Коментари Харесай

Заляха с бензин горски служители, спрели микробус с незаконна дървесина


Инспекторите съумяват да вземат запалката на нарушителя

Заляха с бензин горски чиновници, спрели за инспекция бус, цялостен с дървесина, съобщи bTV. Товарът е бил немаркиран и без превозен билет.Инцидентът е станал предходната седмица в землището на село Церецел, община Своге.

„ Водачът извади туба с бензин и стартира да полива предната седалка, поля и нас. Наложи се да го задържим, до момента в който пристигна Министерство на вътрешните работи ”, споделя горският контрольор Валентин Найденов. Запалването е станало, с цел да се прикрият доказателства и да не се стигне до задържане.

Имало е леки спречквания с нарушителя до задържането му на място. Други нападателни дейности не е имало.

“Наложи се да вземем запалката от ръката му и тубата с бензина, и да му сложим белезници ”, добави Христо Владимиров от Регионална дирекция по горите.

Директорът на РДГ-София Николай Николов изясни, че незабавно след приемането на отчета той е изпратен до районната прокуратура, с цел да стартира следствие.

От началото на годината за осъществени над 20 хиляди инспекции в горите от районната ревизия. Съставените актове са 550, като са арестувани 43 транспортни средства с 1200 кубика дървесина, уточни Николов.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР