Инспектори от ДАИ Пловдив са извършили груби нарушения при проверка

...
Инспектори от ДАИ Пловдив са извършили груби нарушения при проверка
Коментари Харесай

Инспектори от ДАИ Пловдив са извършили груби нарушения при проверка на паяк на общината

Инспектори от ДАИ Пловдив са направили груби нарушавания при инспекция на паяк на общината. Това стана ясно след привършване на вътрешната инспекция за изясняване на дейностите на чиновниците на ОО „ Автомобилна администрация “- Пловдив по време на ревизия на профилиран автомобил за наложително пренасяне, благосъстоятелност на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ към Община Пловдив. Комисията е установила, че чиновниците на регионалния отдел, взели участие на 04.04.2024 година в инспекцията са нарушили вътрешните правила за работа в ИА „ Автомобилна администрация “.

Служител на Държавната автомобилна ревизия в Пловдив смъкна номерата и лиши книжката на служащ в общинското дружество " Паркиране и репатриране ", тъй като вдигнал персоналния му автомобил поради погрешно прекъсване.

След вътрешната инспекция е открито, че чиновниците от ДАИ Пловдив самоволно са се отклонили от авансово одобрения график за работа и са подхванали дейности по инспекция на профилирания автомобил на място, друго от избраното в дневния им график. По време на инспекцията единият от чиновниците е употребявал стоп-палка с надпис „ Министерство на вътрешните работи “, вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушаване на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на активността на отдела и работата на съответните инспектори.

Предстои дисциплинарен съвет в ИА „ Автомобилна администрация “ да прегледа предоставените материали от вътрешната инспекция и да предложи следващи дейности, на съображение Закона за държавния чиновник.

По отношение на установените от инспекторите на ОО „ Автомобилна администрация “- Пловдив нарушавания по време на инспекцията, комисията е излязла със мнение, че погрешно е признато, че лидерът прави транспорт на товари без лиценз и съпътстващите го документи, защото насилственото пренасяне на паркирани в нарушаване на Закона за придвижването по пътищата коли не е публичен транспорт на товари, по смисъла на Закона за автомобилните транспорти, а се прави в сходство с член 171, т.5 от Закона за придвижването по пътищата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР