Инспекторатът на МВР ще извърши проверка на всички действия на

...
Инспекторатът на МВР ще извърши проверка на всички действия на
Коментари Харесай

СДВР: Момичето, което твърди, че е бито на протеста, няма дори одраскване

Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи ще извърши инспекция на всички дейности на чиновниците ведомството от вечерта на 16 ноември, когато в София бе извършен митинга против ръководството на БФС .

Проверка ще изследва планирането и подготовката на полицейското мероприятие. Това стана известно по време на чуване на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи в парламентарната комисия по вътрешна сигурност , съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

По думите на вътрешния министър Калин Стоянов ще бъдат осигурени д опълнителни образование за служителите на реда , които отсега нататък ще вземат присъединяване в защитата на всеобщи мероприятия.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов уточни, че момичето, което съобщи пред медиите, че е било удряно в корема и обиждано от служители на реда, в действителност е било арестувано в Първо районно ръководство. По случая е назначена инспекция .

След задържането момичето е превозено в болница , където са ѝ направени цялостни, обстойни прегледи и не са установени никакви пострадвания – „ нито даже одраскване “. Той добави, че през днешния ден тя ще се яви в Столична дирекция на вътрешните работи , с цел да даде пояснения за случилото се.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР