Иновативните училища в България през учебната 2023/2024 г. ще бъдат

...
Иновативните училища в България през учебната 2023/2024 г. ще бъдат
Коментари Харесай

Иновативните училища за новата учебна година ще са с шест повече

Иновативните учебни заведения в България през образователната 2023/2024 година ще бъдат 548 - с 6 повече от предходната година. Списъкът беше утвърден от държавното управление през вчерашния ден.

В утвърждения Списък влизат учебни заведения от 192 обитаеми места от всички 28 области в страната. Те създават и вкарват нови способи на преподаване, внедряват новаторски детайли в организацията и наличието на образованието, усъвършенстват ръководството си.

Иновативните процеси се вкарват в продължение на четири години, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците.

Общо 252 плана са оценени от Комисията за новаторските учебни заведения, в която вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица с потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите.

...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР