Иновативните подходи в здравеопазването подобряват качеството и достъпа до лечение

...
Иновативните подходи в здравеопазването подобряват качеството и достъпа до лечение
Коментари Харесай

Министър Стойчева: Иновативните подходи в здравеопазването подобряват грижите за пациентите

„ Иновативните подходи в опазването на здравето усъвършенстват качеството и достъпа до лекуване на пациентите. Благодарение на нововъведенията здравните грижите стават по-персонализирани и по-достъпни. Министерството на нововъведенията и растежа припознава здравния бранш като водещ във връзка с развиването на нововъведенията. “

Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева по време на десетото издание на Турската седмица на нововъведенията в Истанбул . Тя взе участие в полемиката на тематика „ Новите вероятности в медицината: Здравните трендове на бъдещето “. По покана на уредниците Стойчева участва и на церемонията по награждаването на турски новаторски компании от президента Реджеп Тайип Ердоган и министри от турското държавно управление.

През уикенда министър Стойчева организира и среща с над 50 турски компании по покана на Турско-българския бизнес съвет към Съвета за външноикономически връзки на Турция (DEİK) за показване на опциите за вложения в България дружно с изпълнителния шеф на БАИ Мила Ненова.

Милена Стойчева в Турция. Снимка: МИР

Министър Стойчева акцентира в полемиката за новите вероятности в медицината, че в бранш „ опазване на здравето “, където залозите са високи, а въздействието значимо, насърчаването на нововъведения е освен потребно, само че и извънредно значимо .

„ Иновациите могат да подобрят успеваемостта на здравните услуги. Внедряването на софтуерно насочени решения способства за по-гъвкава, дружелюбна и устойчива система на опазване на здравето “ , съобщи Стойчева.

Тя даде за образец нововъведенията в диагностичните принадлежности и методологиите за лекуване, които разрешават предлагането на по-прецизни, персонализирани и ефикасни решения за опазване на здравето.

„ Това освен е от изгода за пациентите, само че и способства за възстановяване на общите резултати за публичното здраве “ , сподели още министърът на нововъведенията и растежа.

По думите й Министерството на нововъведенията и растежа работи в тясно съдействие с останалите министерства в България – на опазването на здравето, на електронното ръководство, превоза, образованието, в посока развиване на нововъведенията, тъй като политиките за новите технологии са хоризонтални и обгръщат всички браншове .

Милена Стойчева в Турция. Снимка: МИР

Министърът на нововъведенията посочи, че бранш „ опазване на здравето “ ще бъде доста повлиян от развиването на изкуствения разсъдък и високите технологии .

„ Изкуственият разсъдък става все по-прогресивен. Той ще бъде технологията-основа, на която ще се развиват новото потомство приложения и устройства “ , акцентира министърът на нововъведенията.

Тя бе безапелационна, че хората не би трябвало да се опасяват от новите технологии , а да се образоват по отношение на преимуществата им и да се възползват оптимално от всички благоприятни условия, които те им дават.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР