Иновативни решения за това как да свържем дигитално всички участници

...
Иновативни решения за това как да свържем дигитално всички участници
Коментари Харесай

Иновативни решения за подобряване на здравето представят във Варна

Иновативни решения за това по какъв начин да свържем цифрово всички участници в опазването на здравето - лечебни заведения, пациенти, снабдители на обществени услуги, на заети в домашната грижа и софтуерни компании, които работят в областта на здравето, влизат във фокуса на първата по рода си интернационална конференция " Дигиталните иноватори в здравната екосистема ".

В продължение на два дни - на 5 и 6 октомври, във Варна ще се съберат водещи български и интернационалните специалисти.

Паралелно ще се организира и ревю, което да показа разнообразни приложения, платформи и лесни за реализация хрумвания в помощ на опазването на здравето, улесняващи връзката сред лечебниците и бизнеса в здравната сфера.

Организатори на форума са Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия (ИАНМСП) и Сдружение " Бизнес организация “.

Сред участниците ще са ръководителят на Българския лекарски съюз и районното управление на съюза, на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) - най-голямото обединяване на вложители у нас, както и на Българската аутсорсинг асоциация, които сплотяват фирмите в един от най-бързо разрастващите се браншове в стопанската система.

Според интернационалните оценки, България е измежду страните, които развиват и оферират съвременни и интуитивни решения за здравната и обществена сфера, с голям капацитет за привличане на задгранични вложения или лансирането им на интернационалния пазар.

Български компании и сега са измежду водещите разработчици в приложенията за усъвършенстване и анализиране на проучвания в здравната сфера и за следене и надзор на най-социално значимите хронични болести на нашето време - рак, диабет, сърдечно-съдови заболявания.

За присъединяване в конференцията във Варна идват специалисти от водещата страна в дигитализацията на опазването на здравето - Белгия. Тук ще са хората, основали и ръководещи Blue Health Innovation Center - цифровият иновационен хъб за цифровизация в опазването на здравето на Белгия, както и от Агенцията за нововъведения и предприемачество на региона Фландрия.

Ще има разработчици на здравен програмен продукт и стартъпи в здравната система. Сред акцентите на форума са и разискване на опциите за финансиране на умните решения, които целят подобряването на здравните грижи у нас. Най-запалените ще могат да се включат и в практическа проява на метода “co-creation workshop " за взаимно основаване на цифрови артикули и услуги с присъединяване на софтуерни компании и представители на организации от региона на опазването на здравето, домашната грижа и обществените услуги, водена от белгийските специалисти. Целта на форума е да се трансформира в годишен, а Варна да се утвърди като един от главните центрове в региона на така наречен health tech опазване на здравето и здравни грижи.

Мястото на конференцията е ИУ Варна, зала 1.

Началото е в петък - 5 октомври от 13:00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР