Иновативен биоцид за дезинфекция на въздуха и различни повърхности, създаден

...
Иновативен биоцид за дезинфекция на въздуха и различни повърхности, създаден
Коментари Харесай

Нов бг биоцид с нано сребро трепе ковид и гъбички

Иновативен биоцид за стерилизация на въздуха и разнообразни повърхности, основан въз основата на наносребро, беше показан на събитие на Българската асоциация по микробиология, проведено от нейния ръководител проф. Тодор Кантарджиев. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ ”.

Продуктът демонстрира висока успеваемост освен против бактерии, гъбичи и спори, само че също и против разпространяването на COVID-19. Той може да бъде употребен за всички болнични пространства, операционни зали, родилни отделения, коронавирус зони, триажни зони и коли за спешна помощ. Със същия триумф с нано сребро могат да се обработват и тъкани: да вземем за пример медицински маски, престилки и дрехи.

Това, което го прави неповторим, в съпоставяне със в този момент съществуващите бактерициди е, че е задоволително да се употребява един път на 30 дни. Специална 3D машина с ултразвукова мембранна технология, показана по време на събитието, автоматизирано прави фина мъгла от нано сребро , която отмерено се популяризира в цялото дезинфекцирано помещение. Чрез наносребърната мъгла се дезинфекцират 100% от повърхностите и предметите от всички страни в цялото помещение, а това подсигурява и дълготрайната успеваемост на биологичния препарат.

Биоцидът от нано сребро може да се окаже доста ефикасен в битката против вътреболничните инфекции, които засягат сред 4 и 10% от приетите в болница пациенти в развитите страни. В България този % е още по-висок, като най-често се следи в отделенията по реанимация и е причина за гибел в 10% от случаите (според европейската статистика).

Иновативният биоцид за стерилизация съставлява колоиден разтвор в дейонизирана вода на интензивно вещество- частици наносребро с големина<35nm като среброто в разтвора е 1,9%. Продуктът е минал проучвания и тествания в „ Национален център по заразни и паразитни заболявания ”, доказваши неговата успеваемост върху бактериални и гъбични варианти, както и COVID-19.

Сред лечебните заведения, които към този момент употребяват новаторската технология за стерилизация в своите операционни блокове, са СБАЛ по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев ” ЕАД, гр. София, УМБАЛ „ Св. Георги ”, гр. Пловдив, МБАЛ - Търговище и други

На срещата беше основан и „ Silver Group ”, който ще сплотява хора употребяващи нано сребро за стерилизация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР