Инка е добре познатото ни детско кафе - така поне

...
Инка е добре познатото ни детско кафе - така поне
Коментари Харесай

Кафето от цикория е идеален заместител на обичайното кафе

" Инка " е добре познатото ни " детско кафе " - по този начин най-малко му казвахме вкъщи, тъй като и ние, децата, можехме да опитваме от него. По-възрастните хора го одобриха пък, тъй като не се подвига кръвно от него, за разлика от естественото кафе и неговия кофеин. Днес може да е сантимент от предишното, само че дали в " кафето " от цикория въпреки всичко има изгоди за здравето?

" Инка " е съвършен заместител на кафето, освен това в него липсват по-голямата част от минусите му. Тя ще ви помогне освен да се чувствате бодри, само че в действителност е и доста потребно. " Инка " -та е направено от жълъдово брашно и цикория. В изсушения корен на цикорията (синя жлъчка) се открива 98%. Инулинът е пробиотик, който понижава токсичните субстанции в тялото ни, неприятния холестерол и триглицеридите. Инулинът усъвършенства липидния баланс при диабет вид 2, оказва помощ при запек и с помощта на него се прави елементарно асимилиране на значими детайли като калция и магнезия. Този пробиотик подтиква работата на кръвоносната система, защищава черния дроб и е превъзходен имуностимулант.

С какво още ще ни достави " кафето " от цикория?

" Инка " -та не съдържа кофеин и това е немалка заслуга за всички хора, които са чувствителни към кофеина и не биха желали да развиват взаимозависимост от него, с цел да се усеща свежи. Тя е богата на микроелементи, минерали, дъбилни субстанции, каротини, пектин и холин, органични киселини, витамини като С, PP, B1 и B2. " Инка " -та ще:

Подобри храносмилането ни - цикорията усилва стомашната секреция
Нормализира кръвното ни налягане
Регулира кръвната ни захар
Ни помогне при някои чернодробни и бъбречни болести заради диуретичното си деяние
Цикорията в инката способства за поддържане в норма равнищата на мазнините и токсините в тялото
Действа успокояващо на лигавицата на гърлото при болести на дихателните пътища

Важно: " Инка " -та се комбинира съвършено с всички медикаменти и лекарства. Трябва да имате поради следното, обаче, че ът в нея може да докара до отичане на корема, газове и диария при хора, които имат нараснала сензитивност към това вещество. Ако забележите сходни признаци, спрете " кафето " от цикория и в случай че признаците отшумят, значи сте чувствителни и не би следвало да го пиете.

" Инка " -та може да давате и на деца, в не огромни количества, несъмнено. Това „ кафе ” е съвършеното решение за дребосъците, които постоянно протягат ръка към кафето на мама, както прави моята щерка. И не забравяйте, че с изключение на " Инка " -та, може да пробвате и други заместители на кафето - такива са зеленият и черният чай, чайовете от мента и от женско биле, рожков на прахуляк.

Разнообразявайте утринната си доза кофеин понякога, с цел да не пренаситите тялото си с него. Предозирането с кофеин може да ви сблъска с дехидратация, мощни болки в корема, тежко дишане, трептене на мускулите, интензивен пулс, бодърствуване, безпокойствие. Бъдете деликатни.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР