Инженери в Китай работят върху иновативен и свръхбърз хиперзвуков самолет.

...
Инженери в Китай работят върху иновативен и свръхбърз хиперзвуков самолет.
Коментари Харесай

Самолет ще откарва пътници навсякъде по света само за час

Инженери в Китай работят върху новаторски и свръхбърз хиперзвуков аероплан. Той ще може да транспортира пасажери на всички места по света единствено в границите на един час.

В момента изследователският екип тества първообраз на хиперзвуков мотор, който би трябвало да задвижва 45-метровия аероплан. Надеждите са той да транспортира до 10 пасажери при необикновено високи скорости.

Професор Тан Хуиджун и сътрудници от Университета по аеронавтика и астронавтика в Дзянсу са основателите на прототипа на мотора. Те към този момент са го тествали в аеродинамичен тунел, оповестява South China Morning Post.

Бъдещият летателен уред ще пътува с пет пъти по-висока скорост от звука заради своя дизайн. А този дизайн в действителност се основава на концепция от 90-те години на предишния век на Минг Хан Танг - някогашен основен инженер на хиперзвуковата стратегия на НАСА. Проектът, наименуван Boeing Manta X-47C, в последна сметка е спрян заради високи разноски и някои механически проблеми.

„ Поднебесната империя “ обаче не е сама в конкуренцията за създаване на хиперзвукови самолети. Още през юли американските военновъздушни сили оповестиха сключването на контракт за 60 милиона щ. $ с компания, наречена Hermeus. Целта е да бъде планиран и създаден първообраз на хиперзвуков аероплан в границите на три години. В Съединени американски щати се надяват, че летателният уред ще може да се движи със скорост от към 6100 километра в час и то единствено с един мотор.

А тук ще намерите още вести от!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР