/>Инженер алармира за опасен участък, част от скоростния път

...
 />Инженер алармира за опасен участък, част от скоростния път
Коментари Харесай

На вниманието на АПИ: Мост по новия скоростен път Мездра-Ботевград ще падне, предупреждава инженер /снимки/

 " /> Инженер сигнализира за рисков сектор, част от скоростния път Мездра-Ботевград, научи организация BulNews. Проблемът е видян от Димитър Петров още през 2021 година, само че от този момент до момента към момента няма реакция от надзорните органи. 
Става въпрос за сектора сред Ребърково и Люти Дол, тъкмо където се сменят лентите на придвижването. Там от компания " Грома Холд " е построена подпорна стена, по технология, която съгласно специалиста не дава отговор на стандартите.
Инженерът прави сметка, че цената за правата е 333.7 милиона - т.е. 1 км коства близо 30 милиона лв.. 
„ Този сектор е пуснат в придвижване ноември 2020. И към този момент тази подпорна се обръща! Забележете колчетата на мантинелите по какъв начин са към този момент с противоположен надолнище. Гледайки фотосите виждам че един път към този момент е отливан бетон и е слаган дзифт с цел да запълнят фугата, само че без значение от това процесът продължава - фугата сега е 3 пръста, след последните заливки. (EDIT - става известно че фугата не пълнена с бетон даже, а с монтажна пяна! Също по този начин забележете по фотосите отвесните анкери които са наслагани пред мантинелата - явно строителят е изцяло наясно какво ще се случи и са ги поставили да държат конзолата да не падне в дерето) “, написа Петров. 
Предупреждението на ескперта придобива нова известност, защото сега на мястото към този момент се е образувала пропадаща дупка. В една от огромните групи за пътуващи жители сигнализират, че тя е с дълбочина най-малко 20 см. 
Димитър Петров е безапелационен, че секторът скоро ще се срине и може да се стигне до случай с жертви и ранени, а трафикът от и към София ще бъде блокиран.  
„ Пак ще останем без път и някой отново ще ни изяснява че отговорен е наклонът на земната ос, необикновено комплицираната геологична конюнктура и какви ли не други безумия, единствено с цел да се оправдаят по какъв начин част от тези милиони не са отишли в градежа, а в нечии чекмеджета “, безапелационен е Димитър Петров. 


 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР