Инициативна група от старозагорци е изпратила предложение до кмета на

...
Инициативна група от старозагорци е изпратила предложение до кмета на
Коментари Харесай

Старозагорци предлагат да се постави паметен знак за д-р Евгений Желев

Инициативна група от старозагорци е изпратила предложение до кмета на Стара Загора Живко Тодоров за слагане на незабравим знак за доктор Евгений Желев, във връзка една година от гибелта му, осведомиха от пресцентъра на Общината.

„ Периодът на неговото ръководство като кмет на Община Стара Загора (1999 – 2007 г.) съответствува със строителство, ремонт, възобновяване и създаване на редица значими за града обекти. Особено горделив беше Доктора, както всички го назоваха с почитание, с „ квадрата на духа ”. Име, измислено от самия него за постройките на Операта, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „ Захарий Княжески ” и Художествената изложба, ремонтирани в неговите кметски мандати – в ония години, когато към момента нямаше пари от европейски фондове и трябваше да се вземат решение проблемите със лични средства или заеми. За работата си споделя: „ Когато предложиш действено решение, няма проблем нито с Общинския съвет, нито с институциите, нито с общността ” – се споделя в предлагането.

Предлага се паметният знак да бъде подложен в градинката сред Драматичния спектакъл, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека, Художествената изложба и Операта, като доказателство за дълбоката благодарност към него за съграждането на актуалния културен център на града ни, неповторим като архитектурно-духовна среда.

Кметът Живко Тодоров би трябвало да внесе предлагането в Общинския съвет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР