Инициативи за стимулиране на икономическите отношения между България и Албания

...
Инициативи за стимулиране на икономическите отношения между България и Албания
Коментари Харесай

България и Албания обмислят сътрудничество в сферата на икономиката

Инициативи за стимулиране на икономическите връзки сред България и Албания бяха разисквани на среща сред заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова и заместник-министърът по европейските и външните работи на Албания Етиен Джафай, оповестиха от българското министерство.

Един от акцентите по време на диалозите е била опцията за районното съдействие по линия на самодейностите за Западните Балкани. Това ще способства за одобряване на доверието, стабилността, сигурността и консолидиране на европейските стандарти за връзките в райони, се показва в прессъобщението. В тази връзка е значима енергийната, транспортната и цифровата съгласуваност.

В рамките на диалога е било сложено и началото на деен разговор за реализирането на съответни ограничения за стимулиране на двустранните връзки. Една от обрисуваните благоприятни условия е организирането на бизнес конгреси и срещи с евентуални албански сътрудници в подтекста на иден през февруари 2020 година бизнес-форум.

Зам.-министър Иванова е изтъкнала, че българският бизнес може да търси благоприятни условия за съдействие с Албания в IT-сектора, доставките на артикули от хранително-вкусовата индустрия като захарни произведения, консерви, виновност и алкохолни питиета. Българските предприятия могат да намерят пазарна ниша в секторите на химическата, фармацевтичната, стъкларската, текстилната индустрия, електрооборудване, туризъм и други

Заместник-министър Иванова е показала още и съответните ограничения и тласъци, които българското държавно управление ползва за поддръжка и поощряване на вложенията. По нейни думи това са опция за оказване на експертна помощ в региона на облекчение на бизнес-средата и регулациите в региона на поощряване на вложенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР