Инициативата за събиране на пластмасови бутилки продължава да се разраства

...
Инициативата за събиране на пластмасови бутилки продължава да се разраства
Коментари Харесай

Русе се присъединява към кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“

Инициативата за събиране на пластмасови бутилки продължава да се разраства в още обитаеми места в страната

           Русе се причислява към акцията „ Искам да съм полезен… Рециклирай ме! “ и ще събира разделно пластмасови бутилки в специфична арт апаратура с още 21 обитаеми места в страната. Кампанията е част от плана „ Партньорство за красива и чиста България “ на съдружие BG Бъди деен и се реализира с поддръжката на Община Русе.
           Акцентът е върху тематиката за разделното събиране на боклуци. Организаторите насочат апел към жителите на Русе да обръщат повече внимание на обкръжаващата ги среда. Национален сътрудник на акцията през 2022 година е Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България.
        Арт инсталациите „ Шишеяд “, трансформирали се в знак на събитието, са сложена на две основни за града местоположения, а изборът им е съгласуван с инфраструктурата и пътникопотока в регионите, представляващи зони за необятно публично прилагане. В Русе новите уреди са ситуирани пред два огромни супермаркета на ул. „ Даме Груев “ в кв. Дружба 3 и на ул. „ Александровска “ 93.
          Идеята е разполагането на арт инсталациите да способства за поощряване на разделното събиране на отпадъците от опаковки, като посредством забавния дизайн и название да се осъзнае, че пластмасовите бутилки не са просто отпадък, а могат да бъдат и потребен запас.
За регулярното транспортиране на събраното количество пластмасови бутилки и тяхното преработване в града ще дава отговор „ Екопак България “.

           10 тона е „ изяденото “ количество пластмасови бутилки единствено за три месеца от градовете, сложили шишеяди.
„ Искам да съм полезен…Рециклирай ме! “ е част от плана „ Партньорство за красива и чиста България “ на съдружие BG Бъди деен, който се реализира с поддръжката на Фондация „ Кока Кола “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР