Инициативата за провеждане на референдум за запазване на 3 март

...
Инициативата за провеждане на референдум за запазване на 3 март
Коментари Харесай

Референдумът за 3 март влиза в парламента, започва събирането на подписи

Инициативата за осъществяване на референдум за опазване на 3 март като народен празник влиза в Народното събрание. Организаторите ще внесат в Народното събрание заявление, че стартират да събират изискуемите по закон подписи.

Намерението им беше оповестено при започване на септември, а в инициативния комитет вземат участие политици, общественици, учени, публицисти, студенти, спортисти - множеството с ярки леви позиции, а мнозина и с проруски. Инициативата показаха евродепутатът Петър Витанов, историкът Искра Баева, журналистът Явор Дачков, някогашният шеф на Българска академия на науките акад. Иван Юхновски, юристът и някогашен народен представител от " Атака " Явор Нотев.

" Инициативният комитет наброява повече от 60 души. Той ще има 146 членове, колкото са годините от Шипченската епопея ", сложили са си алегорична упоритост уредниците, излиза наяве от известието им.

Много от членовете на инициативния комитет за референдума са същите, които издигнаха Румен Радев за втори президентски мандат. Въпреки това те отхвърлиха борбата им за опазване на 3 март да има връзка с президента, който споделя същата позиция във връзка с националния празник. 

Смяната му бе обявена като част от конституционните промени, препоръчани от " Продължаваме промяната-Демократична България ". Според тях народен празник би трябвало да стане 24 май.

За провеждането на референдум е належащо да бъдат събрани 400 000 подписа. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР