Инициативата се организира от Община Видин и Местната комисия за

...
Инициативата се организира от Община Видин и Местната комисия за
Коментари Харесай

Започнаха Общинските интерактивни игри във Видин

Инициативата се провежда от Община Видин и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните. Тя се организира на 20 и 21 септември и минава под наслов „ Играй самоуверено, успеха е твоя! “.



Събитието бе намерено публично на сцената при Художествената изложба „ Никола Петров “ в Крайдунавския парк от заместник-кмета на Община Видин Светослав Скорчев, който приветства уредниците и участниците от името на кмета доктор Цветан Ценков. „ Благодаря на всички учебни заведения и възпитаници, които се включват в предизвикването. Игрите ще бъдат както забавно премеждие, по този начин и опция участниците да подложат на тестване своята борбеност, физическа устойчивост, логическо мислене, да работят в екип и да преодоляват компликации и трудности. Пожелавам Ви да се впуснете самоуверено в играта и успеха ще е сигурна! Бъдете устремени, решителни и се подкрепяйте! “ – сподели Светослав Скорчев.



Общо 9 тима в състав от 10 възпитаници от 4, 5, 6 и 7 клас от осем видински учебни заведения и едно от град Дунавци, се включиха в Игрите през първия ден. Преди да стартират с приключенията, те имаха задача от предоставените им материали да създадат знаме и да изберат име на тима си. Това се случи в границите на 20 минути, а участниците се припознаха като Дракони, Страшните петокласници, Огнена мълния, Гладиатори, Безстрашни Славейковци и други

Отборите се впуснаха в играта „ Племенно оцеляване “. В продължение на два часа те се справяха с разнообразни провокации, като тестваха логическите си, креативен и спортни умения, както и готовността да работят и преодоляват компликациите като екип.

Участниците от най-добре представилите се три тима бяха наградени.

Първото място и златните медали бяха за тима на ППМГ „ Екзарх Антим I “. Втора позиция и сребро завоюваха учениците от СУ „ П.Р.Славейков “, а на трето място се подреди тимът на ОУ „ Христо Ботев “, гр. Дунавци.

Отличията връчи Пенка Асенова, секретар на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР