Инициативата на гражданската организация Обединение срещу честни избори (ОЧИ) за

...
Инициативата на гражданската организация Обединение срещу честни избори (ОЧИ) за
Коментари Харесай

Само три политически сили се подписаха под пакт за честни избори

Инициативата на гражданската организация " Обединение против почтени избори " (ОЧИ) за сключването на Пакт за почтени избори провокира интереса единствено на три партии и обединения, които ще се борят за гласовете на гласоподавателите на идния предварителен парламентарен избор, оповестява.

По-рано през днешния ден гражданската самодейност предложения политическите обединения с планиран резултат от гласуването над 1% да се подпишат под документ, с който да заяват уговорката си да работят за превъзмогване на проблемите, свързани с изборния развой в България. На събитието обаче се отзоваха единствено " Продължавамве смяната - Български напредък ", " Левицата " и " Български напредък ".

Трите обединения се сплотиха по следните точки: Централната изборна комисия (ЦИК) и Министерство на вътрешните работи (МВР) също бяха поканени да подпишат документа, само че не са се отзовали на поканата, отбелязва " Сега " като прибавя, че вътрешното министерство въпреки всичко е декларирало поддръжка за самодейността.

" Продължаваме промяната ", " Демократична " България ", " Български напредък " бяха единствените обединения в 48-мото Народно заседание, които се опълчиха на цялостното прекрояване на Изборния кодекс, наложено от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Трите политически сили упорстваха за запазването на машинното гласоподаване във типа, в който съществуваше до изборите на 2 октомври, както и за деполитизирането на ЦИК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР