Инициативата на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предвиждаща създаването

...
Инициативата на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предвиждаща създаването
Коментари Харесай

Директорът на НАСА: Трябва да обърнем внимание на Космоса, за да се защитим

Инициативата на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предвиждаща основаването на Космически сили в качеството на нов тип въоръжени сили на Съединени американски щати, е призвана да предотврати опцията за пробив в енергийната и банкова система на Съединените щати вследствие на офанзива или спешна обстановка. За това споделя пред вестник " Вашингтон екзаминър " шефът на НАСА Джим Брайдънстийн, съобщи БГНЕС.
Според него, нанасянето на вреди в сателитната система на Съединени американски щати ще съставлява единствено по себе си " екзистенциална опасност " за енергийната мрежа, а това значи, че " Космическите сили " както в никакъв случай до момента са нужни. Той съпоставя сегашната обстановка с аналогичната опасност за банковата система. Брайдънстийн изяснява, че и банките и електроенергийният бранш зависят от световната навигационна система (GPS), която употребява сигнали от спътниците в космоса.
" За всяка банкова транзакция е нужен синхронизиран сигнал от GPS. С други думи, в случай че се изгуби GPS сигнала, то в Съединени американски щати няма да има банково обслужване. Всичко ще бъде парализирано. Това се трансформира в екзистенциална опасност ", акцентира шефът на НАСА.
Работата на енергийната система на страната, продължава той, също се контролира от синхронизиращи GPS сигнали. " Ние като нация сме подвластни от Космоса от момента, в който, нашите съперници го нарекоха " ахилесовата пета на Америка ". Противниците на Съединени американски щати, смята той, " покачват своя капацитет, с цел да ни лишат от достъп в Космоса и в случай че те го реализиран, могат да ни слагат на колене ", твърди Брайдънстайн, без да прецизира кои съперници има поради.
През юни Тръмп разпореди на Пентагона да пристъпи към основаване на Космически сили в качеството на пълностоен тип военни сили на страната. По-рано, той неведнъж е изказвал сходна концепция, а през март в авиобазата Мирамар, щата Калифорния, съобщи, " че в новата национална галактическа тактика на Съединени американски щати Космосът е приет като зона на военни дейности, както земята, въздуха и морето ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР