Инициативата Екозвезди на Екопак награди най-активните 20 бургаски училища, заведения

...
Инициативата Екозвезди на Екопак награди най-активните 20 бургаски училища, заведения
Коментари Харесай

Екозвезди: 20 бургаски училища с награди

Инициативата „ Екозвезди " на „ Екопак " награди най-активните 20 бургаски учебни заведения, заведения и спортни обекти, присъединили се в плана. Програмата за разделното събиране на боклуци от опаковки е взаимно проведена с Община Бургас.

Проектът е ориентиран особено към разделно събиране на боклуци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенове в отговор на Европейската тактика за развиване на кръговата стопанска система.

Класирането на участниците бе направено съгласно броя на получените гласове в онлайн платформата „ Зелена алея на славата ".

Награждаването бе извършено в Културен център „ Морско казино ", а зам.-кметът по стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията в климата Весна Балтина е връчила някои от наградите на спечелилите.

„ Радвам се, че в тази самодейност са отличени разнообразни обекти, тъй като системата за разделно събиране на отпадъците в Бургас е градена повече от 15 години. Това е една приятна равносметка от дългия път, който сме извървели с нашите съграждани. Благодаря на „ Екопак " за партньорството през всичките тези години. Община Бургас се пробва по разнообразни способи да подтиква жителите да разделят отпадъците съгласно техния тип. Преди една година стартирахме самодейността „ Син етикет ". В нея се включват заведения, които не употребяват пластмаса, като по този метод се лимитира замърсяването на околната среда. ", показа Весна Балтина.

Тя приканва повече хора да се включат и в новата самодейност на регионалният център за разделно събиране на биоразградимите боклуци, които се преработват в новата анаеробна апаратура в Бургас. Чрез налагането на тази процедура ще се ограничи количеството на сметта, която се извозва на депото за битови боклуци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР