Инициативата е част от подкрепата на дружеството за професионалното развитие

...
Инициативата е част от подкрепата на дружеството за професионалното развитие
Коментари Харесай

Електроразпределение Юг стартира дуално обучение в 6 училища през учебната 2018/19

Инициативата е част от поддръжката на сдружението за професионалното развиване на учениците в областта на електротехниката

 

Електроразпределение Юг (част от EVN България) започва самодейност за дуално образование в паралелки в 6 учебни заведения в Югоизточна България през образователната 2018/19 година Целта е в границите на съдействието сред Електроразпределение Юг и учебните заведения да бъдат готови фрагменти за професионалното им развиване в областта на електротехниката.

Дружеството си партнира с общо 6 професионални гимназии в разнообразни градове:

- Смолян, ПГ по техника и технологии „ Христо Ботев “ – 9 бр. възпитаници

- Кърджали, ПГ по електротехника и електроника „ Капитан Петко Войвода “ - 10 бр. възпитаници

- Стара Загора, ПГ по електротехника „ Г.С.Раковски “ – 8 бр. възпитаници

- Бургас, ПГ по механоелектротехника и електроника – 14 бр. възпитаници

- Ямбол, ПТГ „ Иван Райнов “ – 7 бр. възпитаници

- Пловдив, ПГ по електротехника и електроника – 13 бр. възпитаници

Формата на образование включва общообразователни часове в учебните заведения от 8-ми до 10-ти клас и процедура в действителна работна среда  в 11-ти и 12-ти клас. Учениците от 8-ми до 10-ти клас имат опция да получават стипендии за триумф от Електроразпределение Юг. В 11-ти клас учениците имат 3 образователни дни и 2 дни на процедура, а в 12-ти клас са 2 образователни дни и 3 дни на процедура в сдружението. За извършената процедура в 11-ти и 12-ти клас учениците ще получават възнаграждение.  

Инициативата на сдружението стъпва на построен през годините опит от взаимна работа с професионалните гимназии - в Бургас, Ямбол и Пловдив, където от години Електроразпределение Юг си сътрудничи с тези учебни заведения. Развитието на това партньорство до използване на дуалното образование е поредна стъпка в поддръжка на образованието и поддръжка за учениците, учителите и учебните заведения за още по-добрата техническа подготовка на децата. Общо 61 деца имат опция от тази година да употребяват положителните практики на дуалното образование – по едно и също време образование и работа в действителна професионална среда.

Целта е създаване на професионални умения в действителна бизнес среда у учениците. Тези умения ще им дадат опция за професионално развиване на младежите в областта на електротехниката и енергетиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР