Инициатива за запазване на 3-ти март като национален празник обявиха

...
Инициатива за запазване на 3-ти март като национален празник обявиха
Коментари Харесай

Инициативен комитет с искане да се запази 3-ти март като национален празник

Инициатива за опазване на 3-ти март като народен празник оповестиха персони от политическия, публичния, журналистическия и спортния бранш. Президентът Румен Радев показа комитетът прочут като придвижване “3 март ” преди няколко дни.

За да се причисли към придвижването Петър Витанов е потърсил юристът Явор Нотев.

“Аз не съм си представял, че ще има самодейност по промяната на тази дата. Стори ми се безконтролно към историята на страната. Има доста учредения да се резервира тази дата. Не съм се виждал с президента след представянето на инициативния комитет. Въпросът за националния празник би могъл да бъде решен със законова уредба, това значи, че болшинството би могло да направи такава крачка ”, счита Нотев.

Нотев разясни, че към момента членува в “Атака ” и не мисли да се причисли към нов план.

Нотев акцентира, че трети март би трябвало да остане народен празник и той ще го отбрани.

“Тази дата би трябвало да се оцени в исторически проект, тя обгръща национално-освободителните битки на нашите герои, довели до освободителната война. Изпитвам отрицателни усеща към опитите на представители на непозната страна да диктува вътрешната и външната политики на страната ”, разяснява Нотев пред “Офанзива ” по Нова тв.

Той е на мнение, че България не е подготвена за промени в Конституцията.

“Корекциите във Висш съдебен съвет досега са козметични, не са задълбочени и доведоха до проблеми. Липсата на юридическа подготовка демонстрира парадоксални решения ”, означи юристът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР