Инфраструктурните ремонти в кварталите, започнали още през пролетта, опънаха до

...
Инфраструктурните ремонти в кварталите, започнали още през пролетта, опънаха до
Коментари Харесай

Ще бъдат ли завършени докрай някога кварталните ремонти във Варна?

Инфраструктурните поправки в кварталите, почнали още напролет, опънаха до краен лимит нервите на живеещите по места. Месеци след старта към момента има редица незавършени действия, стоят купчини струпани строителни материали и боклуци. Огромни облаци прахуляк и пясък се разнасят при всеки ентусиазъм напразно. Изкопи тук-там, отстранен и невъзстановен асфалт, незавършени тротоари вършат напредването на живущите същинско предизвикателство, видя кореспондент на Moreto.net.

При инспекция на дейностите в карето сред „ Мир “, „ Студентска “, „ Осми Приморски полк “ и „ Левски “ през юни картината не беше изключително по-различна. И тогава мръсотията, купищата строителни материали, които се разнасят из улиците и облаците прахоляк бяха станали част от всекидневието.

Работници се виждаха единствено в някои от ремонтираните сектори и то не всеки ден. Тогава последва малко активизиране на работата, което докара до лек прогрес, довеждане докрай на част от тротоарите и асфалтиране тук-там, където настилката беше нарязана. Раздвижването обаче не беше за дълго и не докара нещата до дъно.

Към днешна дата доста от обектите не са завършени. Огромни купчини настилка и бордюри надвисват застрашително над преминаващи коли и минувачи. Прахолякът и мръсотията от строителните действия си е все по този начин на място. Отпадъчни материали са скупчени свободно в разнообразни точки. Асфалтът на доста места не е възобновен. Изкопи и разрушени тротоари са безусловно изоставени.

Същевременно от време на време се появяват и нови тук-там, само че служащи, които да работят интензивно по ремонтите по този начин и не се виждат от седмици.

През юни общинската администрация разгласи, че би трябвало започнатите поправки да завършат до края на месеца. Това обаче на доста места в града не се случи. Тогава като съществени аргументи за бавенето бяха посочени изключителна замяна на подземни връзки, липса на работна ръка и небрежност на някои реализатори. Към момента обаче тези извинения звучат несъстоятелно, счита кметът. Според него се касае по – скоро за бойкот, поради задаващите се избори.

За живеещите в пострадалите региони обаче няма безусловно никакво значение каква е повода за незавършващите действия, мръсотията и прахолякът. За тях от голяма важност е единствено работата да бъде доведена до дъно и кварталът им да придобие стремежи образ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР