Информирани ли са били структурите на двете политически сили ГЕРБ-СДС

...
Информирани ли са били структурите на двете политически сили ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Шок и гняв в редиците на ГЕРБ-ПП след тайната договорка за ротациия: Боклуци, сгодиха се с мафията!

Информирани ли са били структурите на двете политически сили ГЕРБ-СДС и ППДБ и дали е обсъждан с тях бракът сред двете обединения? Оказа се, че той е бил употребяван още през предходната седмица в цялостна загадка от тях.

Партийци и управителни фрагменти от двете обединения разясниха пред “Труд news ”, че има напрежение по места и доста въпроси по кметските избори, в които двете обединения, подкрепящи държавно управление, ще бъдат съществени съперници.

Първият образец подадоха обезпокоени структури на ГЕРБ и Политическа партия в Бургас, където допреди няколко месеца, за кандидатура на ГЕРБ за кмет се спрягаше депутатът Жечо Станков. От понеделник с новата действителност - проектокабинет сред ГЕРБ-СДС и ППДБ, се заприказва, че общ претендент кмет може да е Димитър Найденов от Политическа партия.

В София става все по-ясно, че претендент за кмет на Политическа партия ще е предприемачът Васил Терзиев. Проблемът е, че Демократична България също имат кандидат - Трайчо Трайков, а Борис Бонев също ще се бори за гласовете на градската десница.

Сред гласоподавателите и деятелите във Варна - неодобрение и доста въпросителни в двете обединения

Недоволство и доста въпросителни провокира решението за взаимен кабинет с ротационен министър председател измежду редовите гласоподаватели и деятелите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки че кабинетът ще бъде формиран с техния мандат и отпред ще застане акад. Денков, поддръжници на Политическа партия и Демократична България мъчно преглъщат прегръдката с най-върлия им зложелател.

На локален терен борбата им с ГЕРБ тече гневно към този момент над две години и вещае гореща есен преди локалните избори.
Малцина считат, че компромисът е оневинен, с цел да има постоянна власт и бюджет, други окачествяват формулата като “дървено желязо ”, а трети разочаровани споделят, че за следващ път очакванията им за смяна са били излъгани и влизат в армията на неподкрепящите никого.

Твърдият електорат на ГЕРБ се опомня по-бързо, залагайки на вярата, че Борисов не бърка и ще ги изведе с триумф и от тази каша. Активисти обаче са шокирани от анонсите, че единственият министър на ГЕРБ ще е Мария Габриел. Ако това е правилно, ще е огромна неточност, считат поддръжници на партията. Те са обезпокоени, че отпред на регионалната администрация във Варна още веднъж може да бъде върнат Благомир Коцев от Политическа партия. Войната му с локалната власт го сложи на мушката като зложелател №1, а името му се спряга настойчиво и като претендент за кмет. За негов съперник в обединението се спряга депутатката Стела Николова от Демократична България, която има мощни поддръжници измежду гражданските сдружения.

Преди седмици в обществените мрежи сред почитатели на двамата даже пламна престрелка, само че тя замря след шока от коалирането с огромния зложелател ГЕРБ. Поддръжниците на ПП-ДБ се притесняват, че в жеста на ГЕРБ е заложен капан и напомнят нерадостната орис на някогашните съдружни сътрудници на Борисов. Те не имат вяра в лоялното партньорство и показват за образец проблема с Пловдивския панаир.

Димитър Николов, народен представител от ГЕРБ-СДС: Не е елементарно да разбираем на гласоподавателите ексцентричното решение

Това е фундаментален метод във връзка с Бойко Борисов, за който той не приказва от през вчерашния ден. Не е елементарно да го разбираем на гласоподавателите си сега. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС от Великотърновския изборен регион Димитър Николов.

“Ако осъществим стратегически цели и задания пред България както в геополитически проект, по този начин и финансовото стабилизиране на страната посредством привличане на средствата по Плана за възобновяване и резистентност и балансиране на обществените финанси, ще покаже, че това е стратегически верен метод. Има дела, само че няма по-голяма идея от България. Няма компромис, който да не може да се направи в името на България ”, акцентира националният представител.

На въпрос по какъв начин би се отразил този ексцентричен метод на локалните избори, Николов сподели, че към момента е доста рано да се каже дали ще има резонанс върху идния избор.

Избирателите са разочаровани

Шок и яд измежду структурите на двете обединения в Благоевград
Новата формула ще обърка и локалните избори

Шокирани и гневни са деятелите и на ГЕРБ и на ПП-ДБ в Благоевград поради оповестената нова управническа формула. Официално локалните водачи не желаят да разясняват ставащото, само че активът им излива гнева си в обществените мрежи.

“Боклуци, сгодиха се с мафията, мафията се клонира, заслепиха ги парите, сплотиха се в обща кауза-всички против Радев, градската десница отива на бунището, повече няма да гласуваме за Промяната, предатели, унищожиха ни очакванията ”.

Това са единствено дребна част от настроенията на редовите симпатизанти и деятели и на двата партийни лагера, които се изливат във фейсбук. Намират се и гласове, които казват-по-добре ротация, в сравнение с нови избори, които отново ще повторят резултатите. Новата управническа формула ще обърка и локалните избори.

Повечето деятели споделят, че всяка партия ще работи сама за себе си и претендентите им за кметове и съветници. Но се питат по какъв начин ще подлагат на критика политиките на съперниците си при тоя брак по сметка в страната. Освен това локалните активи считат, че новата управническа формула ще се отрази и на желанието на хората да отидат на локални избори, тъй като сега ги е обзело голямо отчаяние.

ГЕРБ предава всичките си съществени дела във връзка с тези борби, които в очите на гласоподавателите на ГЕРБ са значими. А това е борбата за хартиената бюлетина, това е борбата против несправедливия арест на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който симпатизантите и деятелите на ГЕРБ одобриха като безспорен израз на тоталитарната страна, споделят в ГЕРБ.

 ППДБ се възприемат от симпатизантите на ГЕРБ като деца на комунисти, като това е идеологическо опълчване, против траялото въздействие на някогашната тоталитарна страна, мимикрирайки през децата й. Това е опълчване, което резервира кардиналните разлики в политиката.

Неаргументирано, неизговорено, взето в дребна група и без информация решение, което изключтелно опонира идеологически, прочувствено и ценностно на гласоподавателите на ГЕРБ, нанася извънреден удар върху тях. ППДБ два пъти са победени, като жителите демонстрират, че не желаят да ги позволен да ръководят страната в позиция на доминация.

И в този момент Борисов им подарява страната за 9 месеца. А след 9 месеца „ я камилата, я камиларя ". Подарява кабинет, поставяйки един европейски служител вътре, тъй като доколкото разбираме, съставът на този кабинет ще е единствено от ППДБ. Това значи, че има нещо, което ние не знаем, са гневни структурите.

Интересите на страната е да има държавно управление, само че претекстовете, правилата, реализацията за съставянето му не би трябвало да са на мрачно. Да не приказваме, че всичко се случва на фона на свадите в прокуратурата. Те ще продължат и евентуално ще забележим още опити да се въздейства от политиката на прокуратурата.

Местните избори са доста огромен проблем, тъй като кметовете на ГЕРБ още веднъж ще работят с финансов министър Асен Василев, както бе обявено. Самите кметове са изтощени от непрекъснатото държане на баланс.

До този миг те са били доста тежко атакувани. Дали Борисов в това положение може да ги отбрани, откакто ГЕРБ дотам дава изпълнителната власт на ППДБ?

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР