Информацията е много оскъдна, все още не е ясно дали

...
Информацията е много оскъдна, все още не е ясно дали
Коментари Харесай

Експерт за отвлечения кораб „Руен“: Информацията е много оскъдна, все още не е ясно дали наистина става дума за пирати

Информацията е доста нищожна, към момента не е ясно дали в действителност става дума за пирати, или за следващата акция на хусите от " Ансар Аллах ”, това съобщи пред NOVA капитан Иван Цонев от Българска асоциация на морските капитани във връзка отвлечения в Арабско море транспортен съд " Руен ”, на който има 8 български моряци.

" Най-вероятно става дума за пирати. По мотив освобождение на плавателния съд със мощ на фона на локализирането на " Руен ” от индийски боен транспортен съд  - в историята има подобен казус. Това е корабът " Мерск Алабама ”, съобщи капитан Цонев.

По думите му сходна офанзива е много рискова. " Екипажът е пленник. Ако похитителите видят офанзива, допустимо е някой от моряците да пострада. По-вероятно е освобождението на кораба да е обект на договаряния и откуп ”, уточни той.

" В Залива на Аден имаше ескадра, която охраняваше до неотдавна корабите, които са по-бавно движещи се. Става въпрос за танкери и плавателни съдове за насипни товари, какъвто е " Руен ”. Тяхната скорост е по-малка и по тази причина бяха охранявани от ескорт ”, съобщи капитан Цонев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР