Информационно обслужване АД е компанията, която ще поддържа системите на

...
Информационно обслужване АД е компанията, която ще поддържа системите на
Коментари Харесай

Решиха кой да поддържа системите на Агенцията по вписванията

" Информационно обслужване " АД е компанията, която ще поддържа системите на Агенцията по вписванията. Компанията, с мажоритарен притежател Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, е предложила най-ниска цена от участниците, подали предложения. Компанията печели състезанието с препоръчаната цена от 402 000 без Данък добавена стойност, за една година. 

Три компании бяха поканени и изпратиха предложения - CNSys, Телелинк и " Информационно обслужване " АД. И трите компании имат пълномощия в региона на другите софтуерни действия в обсега на поръчката и опит в даването на сходен вид услуги за други държавни институции. Всички компании са дали настоящо уверение за сигурност, издадено от ДАНС, с минимално равнище " Поверително " и документи за качество. В предоставените предложения и трите компании са декларирали подготвеност да изпълнят условията от техническото задание към поръчката.

Обхватът на дейностите по заданието включва наблюдаване и ръководство на систематичен програмен продукт, системи за ръководство на бази данни (СУБД) и връзки на Агенцията по вписванията. В това число: непрестанна поддръжка на работоспособността на систематичния програмен продукт, СУБД, тестовите среди, операционните системи, сървърните приложения, масивите за предпазване на данни. Ангажимент на изпълнителя ще бъде възобновяване на работоспособността на някоя от изброените системи, при положение на отвод. В контракта са заложени и периоди за реакция от страна на компанията, при настъпване на друга степен на отклонения във действието на съответната инфраструктура. Според техническите условия поддържащата компания би трябвало да прави непрестанен разбор на работоспособността и действието на връзките на Агенцията, да проучва трафика и да изготвя оферти за усъвършенстване на работата им.

След сключване на контракта, компанията наложително ще би трябвало да извърши изцяло проучване на съществуващата информационно-комуникационна инфраструктура на Агенцията на физическо и логическо равнище и да актуализира актуалната или да изготви нова детайлна техническа документи, която да поддържа по време на периода на контракта. Част от уговорките на “Информационно обслужване ” АД ще бъдат:сканиране за механически уязвимости на всички работещи в АВ осведомителни системи – мрежови, сървърни и потребителски и използване на ограничения за премахване, при открити несъответствия. Компанията ще дава отговор и за периодическото архивиране на базите данни, според нормативната уредба. Предстои и анализиране на сървърните системи за съществуване на злотворен програмен продукт и правене на проект за преконфигуриране, надстройване, преинсталиране или деинсталиране на приложения и/или операционни системи.

Съгласно контракта, “Информационно обслужване ” ще обезпечи най-малко 12 висококвалифицирани специалисти с разнообразни софтуерни пълномощия, които ще бъдат ангажирани с поддръжката на системите и които ще реагират при положение на произшествия, свързани със сигурността. Двама от тях ще бъдат разполагаем на място в самата организация.

 От 2018 година започва поетапно надграждане и възобновяване на хардуера и софтуера в Агенцията по вписванията, заради упованията за завишаване на размера от работа на институцията. През актуалната 2019 година ще бъде финализиран плана по надграждане на ТРРЮЛНЦ и Имотния указател, а следва Централният указател на особените залози  също да премине под ръководството на институцията.

" С подписването на този контракт доста разширяваме размера от действия, които ще подсигуряват дейно и оптимално действие на системите в Агенцията. Това е една от поредицата стъпки, с които целим повишението на сигурността, стабилизирането, модернизирането и одобряването на Агенцията като сътрудник на българския бизнес и жителите, които употребяват услугите й ", съобщи Габриела Козарева,  изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР