Информационната война, която се водеше от началото на фазата на

...
Информационната война, която се водеше от началото на фазата на
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: Русия ще опита да спре контраофанзивата на Украйна с информационна война

" Информационната война, която се водеше от началото на етапа на съветската експанзия, почнала през февруари 2022 година, на практика е изгубена от Русия. Сега се търси механизъм, по който да бъде пренаписан сюжетът на това опълчване. Първа точка в този сюжет е оповестяване на реализирани цели, преустановяване на " специфичната интервенция " и започване на акция за агитация, че украинците в действителност са агресори ".  Това сподели пред БНР Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден, някогашен министър на защитата, специалист по национална и интернационална сигурност. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10208
Той добави, че това ще бъде съществено изпитание за Кремъл да промени публичното мнение в Русия, да раздели Запада, света и да ограничи помощта за Украйна: " Контраофанзивата на Украйна е най-решаващата точка за бъдещето на страната и Русия не може да спре с военна мощ контраофанзивата, по тази причина ще се опита да я ограничи с осведомителна война ". 

Шаламанов акцентира, че изходът от обстановката минава през сполучлива контраатака на Украйна с връщане на излаза към Азовско море, основаване на условия за освобождение на Крим и на Донбас:  " Това ще бъде употребявано и в реториката, която чуваме и в България - че сме войнолюбци. Пропагандата ще бъде нападателна по всички канали. Вижда се единството на Г-7, такова е то и в НАТО, и в Европейски Съюз. На идната среща в петък в Рамщайн ще бъде засилена помощта за Украйна, НАТО към този момент разисква стратегия за превъоръжаване на Украйна ". 

Велизар Шаламанов коментира и решението, взето от договарящите от ГЕРБ-СДС и от ПП-ДБ, за законодателна стратегия на Народното събрание, и договореност та Росен Желязков да бъде ръководител на 49-ото Народно заседание:  " За да се върнем към същинско парламентарно ръководство, последваща стъпка е единодушие за министър председател и за цели на едно държавно управление. Оставаме с вяра и с ясното схващане, че цивилизационният път, който сме избрали, не е елементарен и изисква изпитание от всички ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР