Информационната подготовка за смяната на Зеленски със Залужни набира скоростСнимки

...
Информационната подготовка за смяната на Зеленски със Залужни набира скоростСнимки
Коментари Харесай

Кога ще дойде украинският Пиночет?

Информационната подготовка за промяната на Зеленски със Залужни набира скорост

Снимки на този солиден мъж с настойчиво стиснати устни и рязък взор на студените очи, от ден на ден се появяват на страниците на задграничната преса. Командващият въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни през днешния ден е не просто прочут боен, той се е трансформирал (бил е превърнат) в политическа фигура.

На Запад се развива пиар компания, възхваляваща Залужни като бъдещия „ украинския Пиночет ”. American Time включи 49-годишния украински военачалник в листата на 100-те най-влиятелни хора на годината и разгласява изявление с него в септемврийския брой. Полската Gazeta Wyborcza напряко се дави от екстаз: „ Ако Микеланджело трябваше да издълбае фигурата на военачалник Залужни въз основа на изявления в интернет, тогава щеше да се получи комбинация от Давид и Мойсей “.

Германците също превъзнасят Залужни. Bild да вземем за пример излезе с оглушително помпозно заглавие: „ Валерий Могучий: Този военачалник дава вяра на Украйна. “

Популярността на генерала стартира да пораства още при Порошенко, когато Залужни е именуван " първият атаман на Украйна ". А в този момент, в незалежната власт, те са още по-облагодетелствани не от словоохотливи политици, а от хора в униформи.

Според западни издания тактиката на Залужни през цялото време е била непременно да предотврати завладяването на Киев и да нападна съветската войска там, където връзките й ще бъдат разтегнати. Изглежда генералът е пазил тези съображения в загадка от Зеленски. Списание New Yorker твърди, че ръководителят на ОКНС военачалник Марк Мили няколко пъти е питал Залужни по какъв начин Украйна има намерение да се отбрани, само че не е получил отговор.

По един или различен метод проектите на Залужни се сбъднаха в доста връзки. Между другото, малко преди началото на СВО в Съединените щати се организираха командно-щабни игри, след които Пентагонът стигна до извода, че съветските въоръжени сили ще завладяват Киев не за 72 часа, както съгласно американците, сякаш планувано в Москва, само че няколко дни по-късно. Оказа се друго.

Няма потребност обаче от илюзии. Американците знаят по какъв начин да сложат на този, който изберат, маска на честност. Това беше и към момента е американският избор. Залужни е същият зложелател на Русия като Зеленски. Миналата година генералът сподели, че мечтае да се втурне отпред на колона от въоръжените сили на Украйна на флагмански танк през победената Москва.

„ Американците заложиха на Залужни и вложиха съществено в акцията му. Това е явно “, споделя журналистката Янина Соколовская по израелския канал „ Неутрална зона “. - Западът не се интересува от Зеленски, а от Украйна, която би служила като преграда сред Руската федерация и западния свят. Залужни е тъкмо индивидът, който ще може да продължи военните дейности. Тук обаче има неточност: Украйна е значима за Запада не като преграда, а като плацдарм за нахлуване на Изток, без значение по кое време и с какъв политически резултат ще завърши СВО.

Между другото, самият Залужни счита, че военната акция няма да завърши през 2022 година, той приканва жителите на Украйна „ да бъдат подготвени за продължаването на спора “, отбелязва Ройтерс.

" Билд " акцентира, че " актуалният държавен глава не е доста удовлетворен от слуховете, че един ден военачалник може да се реалокира в президентския замък ". Е, за това се готви „ украинският Пиночет “. Има доста спекулации за това по какъв начин може да се случи това, както и за различията сред Зеленски и Залужни, в западните медии и на техния декор тихомълком се ускорява увереността, че във военновременни условия настоящият украински президент, който също е известен комедиант в предишното, скоро може да бъде преместен на назад във времето.

Истински, пикантни детайлности за персоналното държание на генерала пробляснаха в Instagram: оказа се, че той, прочут като образцов фамилен мъж и образцов татко, флиртува с предизвикателни девойки от въоръжените сили на Украйна, обилно дарявайки ги, само че не от своя личен джоб, а със средства от „ западната помощ ”.

Искрите на абсурда обаче не прераснаха в пожар. Генералът се отличи през последните месеци освен на бойното поле, само че и въз основата на по този начин наречените стратегически връзки: той сътвори мощен медиен екип, който може да се състезава с всеки в осведомителното влияние върху аудиторията.

Е, отговорът на въпроса, заложен в заглавието на публикацията, е следният: украинският Пиночет ще пристигна, когато Вашингтон реши, че към този момент е пристигнало времето за нов стадий от „ разширението “ на НАТО на Изток.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР