Информации за сближаване на позициите между бившите вече 4 коалиционни

...
Информации за сближаване на позициите между бившите вече 4 коалиционни
Коментари Харесай

Мандатът за ДБ, а Даниел Лорер премиер?


Информации за доближаване на позициите сред някогашните към този момент 4 съдружни колегата раздрусаха Народното събрание. Целта е да бъде изработен антикризисен кабинет, който да посрещне зимата, предстояща да бъде една от най-тежките в новата история, написа " Марица ". 

Планът е мандатът да отиде в " Демократична България ". От Има Такъв Народ са подготвени да подкрепят премиер от " Промяната ", в случай че не се споделя Кирил Петков или Асен Василев. Хората на Слави и останалите в обединението са харесали Даниел Лорер. Той е компромисен вид, защото е от тесния кръг на Петков и Василев, като по този начин ще се запазят позициите им. Подобен кабинет не е изключено да получи поддръжка и от други партии отвън " Промяната ", Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Офертата към Политическа партия ще бъде разисквана на късно съвещание довечера. Всичко ще бъде преговорено на следващия ден при президента, когато започва нов кръг съвещания.Сондажи демонстрират, че депутатите на най-голямата парламентарна мощ са раздвоени. Доста от тях желаят избори.

Разбира се, ролята на Румен Радев ще е основна, защото той взема решение на коя мощ да връчи третия мандат. И в случай че това не е Демократична България, евентуално до компромисно държавно управление няма да се стигне.
Според източници на " Марица ", президентът също не желае избори и длъжностен кабинет, който евентуално ще би трябвало да продължи най-малко до пролетта и да обере всички негативи на зимата. Затова Радев би приел настояването да връчи мандата на Демократична България.

От Има Такъв Народ пък са подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки, в случай че министър председателят не се споделя Василев или Петков, защото изгледите им да прескочат бариерата на нови избори не наподобяват огромни. Хората на Слави били съгласни да разпишат 6-месечната управническа стратегия, като гласоподават с някогашните си сътрудници по всички въпроси, които в този момент неодобряват. Най-важният от тях е този за КПКОНПИ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР