Инфлацията все още не е заработила много силно в България.

...
Инфлацията все още не е заработила много силно в България.
Коментари Харесай

Само имбецили виждат икономически растеж, инфлацията ще стигне 40%

Инфлацията към момента не е проработила доста мощно в България. До края на годината тя може да доближи до 35-40%.
Само стопански имбецили могат да настояват, че в страната се следи стопански напредък.
Декапитализирането на бизнеса е главен проблем сега.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Десислав Дионисиев, един от огромните и съумели предприемачи в страната. Той е изпълнителен шеф на „ Биопрограма ”, която от три десетилетия се занимава с произвеждане на билки, чайове и пчелен мед.

Дионисиев не чака усмиряване на инфлацията, както настояват представителите на властта.
„ През идващите месеци ще чакаме продължение на инфлационния растеж и е доста допустимо процентът на инфлацията да се удвои в границите на няколко месеца, тъй като нищо не е ясно и нищо не е предвидимо “, сподели той.
Бизнесменът предизвести, че инфлацията не е проработила доста мощно в България.
„ Очаквайте най-лошото, в края на годината да има 30-40% инфлация. Това е моето действително очакване. Хубаво е да чакаме най-лошото. Ако може да е по-добре, единствено ще бъдем щастливи “, сподели той.

Десислав Дионисиев изрично отхвърли бодряшките изказвания за стопански растеж във всички браншове.
„ Няма действителен стопански растеж, инфлацията основава илюзорното усещане, че оборотите се подвигат. Всъщност растеж няма и единствено едни стопански имбецили могат да настояват сходно нещо. Напротив, икономиката върви надолу. Това може да се потвърди и види, когато се видят физическите измерители, а не стойностите. И това е ясно даже за хората без икономическо обучение “, акцентира изпълнителният шеф на „ Биопрограма “.
Най-страшното нещо сега за бизнеса е несигурността. Той стартира да свива производството и да се пробва да си подсигурява, че няма да работи на загуба.

„ Декапитализирането на компаниите е главен проблем сега в България. Плащането на високи сметки за горива, наложителното увеличение на фонд работна заплата водят до понижаване на оборотните средства. Проблемът е в това, че с цел да се случи нещо, би трябвало да се получават повече пари. А те могат да се получат, в случай че се вкара инфлация в страната и оттук насетне се завърта кръгът. Цените вървят нагоре. За да може бизнесът да си покрива разноските си, парите се обезпечават с проценти на месец, което в действителност значи, че нищо не се трансформира. По-скоро живеем по-зле, в сравнение с по-добре “, изясни Десислав Дионисиев.

Той съобщи, че непрекъснато чува от другари за затворени бизнеси или за такива, които се готвят да го създадат. „ Имам доста познати предприемачи, които „ благославят “ икономическата конюнктура в страната и влизат в тематиката с безусловно отвращение и мощна рецензия към ръководещите “, сподели Дионисиев.

Според него единственото, което може да направи държавното управление на Кирил Петков в тази обстановка, е да стартира да извършва обещанията, които е дало, когато е пристигнало на власт.

„ Те са понижаване на администрацията с 30%; прекъсване на износя на електрическа енергия, в случай че спрат доставките на природен газ. След като е дадено, държавното управление би трябвало да го извърши. Ако нямат опция да го създадат, да си подаде оставката и да дойдат други хора, които могат да го създадат “, безапелационен е Дионисиев.
Той означи, че стопанската система ще събори държавното управление на Петков, а не Украйна.

„ Икономиката е единственото нещо, което ще накара българинът да излезе и да стачкува “, съобщи пред БГНЕС изпълнителният шеф на „ Биопрограма “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР