Инфлацията в Обединеното кралство се задържа стабилно на 6,7% през

...
Инфлацията в Обединеното кралство се задържа стабилно на 6,7% през
Коментари Харесай

Инфлацията в Обединеното кралство остана непроменена на 6,7% през септември, все още много повече от целта на Bank of England от 2%

Инфлацията в Обединеното кралство се задържа устойчиво на 6,7% през септември заради отслабването Покачването на цените на храните и напитките беше обезщетено от по-високите разноски за гориво за водачите

От Associated Press, 18 октомври 2023 година, 3:09 ч. Повишаването на цените на храните и напитките беше обезщетено от по-високите цени на бензина и дизела за водачите, демонстрираха публични данни в сряда.

Плоското четене, регистрирано от Службата за национална статистика, беше ненадейно. Повечето икономисти предвидиха нов спад.

Това значи, че равнището на инфлация в Обединеното кралство остава повече от три пъти по-високо от целевия % от 2% на Bank of England. Банката обаче не се чака да увеличи лихвените проценти на идната си политическа среща, като вместо това ще избере да резервира главния си лихвен % неизменен на 15-годишния връх от 5,25%.

Плоското отчитане ще породи опасения, сигурно измежду притежателите на жилища, че ставките ще останат по-високи за по-дълго.

Миналия месец банката постави завършек на близо две години покачвания на лихвените проценти, защото инфлацията спадна от върхове от няколко десетилетия над 11%.

Повечето икономисти очаквайте забележителен спад на инфлацията идващия месец.

„ Напредъкът във връзка с спадащата инфлация е в застой най-малко за един месец “, сподели Джеймс Смит, шеф по проучванията в Resolution Мозъчен концерн на Foundation. „ Той би трябвало да спадне внезапно идващия месец до под 5%, защото цените на силата падат за множеството хора. “

В Обединеното кралство има най-голям % на инфлация измежду Групата на седемте водещи индустриални стопански системи — и то с много огромна разлика. Някои икономисти приписват това на излизането на Англия от Европейския съюз, което сътвори дефицит на служащи в някои браншове, повишавайки разноските за бизнеса и докара до търкания в търговията.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР