Инфлацията в Обединеното Кралство расте с най-бързи темпове от почти

...
Инфлацията в Обединеното Кралство расте с най-бързи темпове от почти
Коментари Харесай

Инфлацията в Англия достигна 30-годишен връх

Инфлацията в Обединеното Кралство пораства с най-бързи темпове от съвсем 30 години , осведомят от Асошиейтед прес. Покачването на енергийните цени, жилищата и превоза стягат съществено бюджета на семействата.

Индекса на потребителските цени доближи 5,5%. Това е най-голямото нарастване от десетилетия, осведомят от Националния статистически институт. Най-големият индикатор е от 1992 година, когато инфлацията е достигнала 7,2%.

За съпоставяне показателя на потребителските цени в Съединени американски щати за миналия месец бе 7,5%, най-високият за последните 40 години. Инфлация от 5,1% е регистрирана и в 19 страни от еврозоната.

Потребителите във Англия са наранени от повишаването на битовите сметки и услугите. Цените на горивата са скочили с 28,3% през последната година, а тези за електричество с към 19,2%.

Положението за потребителите на Острова ще става все по-тежко. Националния регулатор разгласи, че усилва цените на тока, газта и горивата. Това ще засегне над 15 милиона семейства.

Финансовият министър Риши Сунак показа, че схваща натиска, под който са сложени потребителите. Той добави, че това са световни проблеми и че държавното управление би трябвало да се вслуша в хората. До момента са отпуснати помощи в размер на 350 паунда на няколко милиона семейства.

От Английската банка показаха мнение, че пикът на инфлацията ще бъде доближат през април. От банката усилиха основния лихвен % на 0,5% в опит да обуздаят инфлацията. Очаква се лихвения % да продължи да пораства и в идните две години.
 И Англия май се отхвърля от
И Англия май се отхвърля от " златните визи "

Лондон трансформира политиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР