Инфлацията в еврозоната се понижи до 2,6% през февруари, но

...
Инфлацията в еврозоната се понижи до 2,6% през февруари, но
Коментари Харесай

Инфлацията в еврозоната се забавя до 2,6% през февруари

Инфлацията в еврозоната се намали до 2,6% през февруари, само че цифрата е по-висока от предстоящото от икономистите, защото потребителските цени без силата и храните не престават да порастват с непрекъснато високи темпове.

Годишното нарастване на потребителските цени в 20-те страни, които споделят еврото, се забави от 2,8% през януари, съгласно данни, оповестени от статистическата работа на Европейски Съюз в петък. Ставката беше малко по-висока от прогнозата от 2,5 % от икономисти в изследване на Ройтерс.

Продължаващият спад в разноските за живот на европейските консуматори ще бъде приветстван от Европейската централна банка, която заседава идната седмица с цел да обсъдят какъв брой скоро да понижат лихвените проценти на фона на признаци, че стопанската система остава затънала в застоялост.

Въпреки това доста лица, определящи цените, евентуално ще се тревожат, че бързият напредък на заплатите към момента покачва цените в бранша на трудоемките услуги, където инфлацията се забави единствено леко до 3,9 п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР