Инфлацията в България ще продължи да спада. Тя до голяма

...
Инфлацията в България ще продължи да спада. Тя до голяма
Коментари Харесай

Икономист: Инфлацията в България ще продължи да спада

Инфлацията в България ще продължи да спада. Тя значително се дължеше на външни фактори. Сега, когато има поредна политика на централните банки за нарастване на лихвите, виждаме по какъв начин това дава резултат. Инфлацията понижава, като това се усеща и в България.

Това сподели в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ икономистът Румен Гълъбинов.

Под думите му това, че започваме да получаваме пари от Европейския съюз е добра вест.

„ След година и половина забавяне България стартира да получава пари по Плана за възобновяване. Те ще бъдат употребявани за инфраструктурни планове и планове за дребни и междинни предприятия “, добави икономистът.

Мнението му е, че е допустимо такава солидна европейска поддръжка да сплоти и стимулира народните представители.

„ Ще е добре да имаме постоянно държавно управление, с цел да могат да се одобряват значими законопроекти. Важно е да имаме политическа резистентност и непоклатимост. Да се открият нови работи места, да се заплащат заплати, с цел да има икономическо развиване “, сподели Гълъбинов.

Той е безапелационен, че нарастване на минималната работна заплата би трябвало да има.

„ Тя би трябвало да се поправя всяка година и да не е предмет на разногласия. Такава е обстановката и за минималната пенсия. Тя също би трябвало да се усилва и да догонва пенсиите в Европейски Съюз “, сподели още икономистът.

„ Има корелация сред влизането ни в Шенген и еврозоната. България би трябвало да извърши отговорностите си, както за Шенген, по този начин и за еврозоната, с цел да ги завършваме по едно и също време “, уточни Гълъбинов.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР