Инфлацията в България е двойно по-висока от средноевропейската и причината

...
Инфлацията в България е двойно по-висока от средноевропейската и причината
Коментари Харесай

Стоянов пред Дарик: Причината за нивото на инфлацията в България си е у нас

Инфлацията в България е двойно по-висока от средноевропейската и повода за това си е у нас. Това разяснява в изявление за Дарик Радио служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. По думите му в страната ни инфлацията е над 17% и по тази причина би трябвало да се направи деликатен разбор.

От Министерството на стопанската система са подхванали дейности в посока поевтиняване на горивата, защото те се отразяват върху цените на всички останали артикули. Никола Стоянов посочи, Държавната петролна компания, която беше закрита от постоянното държавно управление, би била пазарен лост за намаление на цените, при положение, че тя влезе на пазара на търговията с горива на едро.

До 2 седмици се чака да излязат резултатите от предоставения от министерството разбор, само че съгласно Стоянов, крайното решение за Държавната петролна компания ще остане в ръцете на идващото постоянно държавно управление.

До 10 дни се чака и решението на взаимната работна група сред министерствата на енергетиката и на стопанската система, която търси способи за трайно усъвършенстване на цените на горивата, както за потребителите, по този начин и за бизнеса.

Стоянов добави, че по предварителни планове, опция за поевтиняване има.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР