Инфлацията на храните е по-важна от забраната за внос на

...
Инфлацията на храните е по-важна от забраната за внос на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Инфлацията на храните е по-важна от забраната за внос на украинско зърно

Инфлацията на храните е по-важна от възбраната за импорт на украинско зърно. Така съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков защити решението на икономическата комисия в Народно събрание за отпадането на възбраната.
Прочетете още
Пред публицисти в Народното събрание Петков изясни, че водещ принцип за гласуваното предложение е отбраната на потребителите и преодоляване на инфлацията:

" Слагаме на кантара цената на храните против ползите на един бранш, който обаче продължава да бъде доста подпомаган. Много по-важно за нас сега е инфлацията на храните за всички 7 милиона българи ".

Петков изясни, че тематиката за отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно е обсъждана на оперативно съвещание в Министерски съвет, съобщи БНР.

Петков призна, че има разнобой с позицията на отрасловия министър. Според Петков обаче нямат съображение опасенията, че цената на зърното ще се срине след отпадането на възбраната:

" Аз персонално приказвах и тази заран с министъра на земеделието. Той има неговите причини за зърнения бранш, само че аз виждам от икономическа позиция, че разликата сред цените на европейския пазар и българския пазар не може да бъде по-голяма от разликите на транспортните разноски. То това е стопански принцип ".

По отношение на темповете по смяна на Конституцията Петков изясни:

" Да мине Венецианската комисия, което би трябвало да е при започване на октомври и по-късно Конституцията, която сме внесли, може да мине на първо четене ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР