Инфекционисти -лекари, медицински сестри и санитари, които обслужват пациенти с

...
Инфекционисти -лекари, медицински сестри и санитари, които обслужват пациенти с
Коментари Харесай

Напрежение в МБАЛ Благоевград! Инфекционисти напъват за допълнително възнаграждение за работа по време на Ковид! Готвят протестни действия

Инфекционисти -лекари, медицински сестри и санитари, които обслужват пациенти с Ковид желаят да получават спомагателните месечни добавки от по 500 лв. за лекари, 300 лв. за сестри, по този начин както беше по време на пандемията от Ковид, защото макар, че няма оповестена епидемиологична конюнктура и броят на пациентите понижа, те въпреки всичко всекидневно се сблъскват с вируса.

Медиците заплашват с протестни дейности, в случай че не получат спомагателните си средства,спрени преди няколко месеца,научи Struma. com.

Подобни настроения основават напрежение в МБАЛ -Благоевград, която като всички здравни заведения сега е в тежък интервал, това сподели шефът на болничното заведение доктор Огнян Митев, който изясни обстановката по този начин:

"След като бе разгласен завършек на епидемиологичната конюнктура и броят на пациентите понижа фрапантно стопирах спомагателните хонорари, защото няма от кое място да вземем сходни пари. В момента мислим по какъв начин да увеличим заплатите на лекарите, сестрите и санитарите и евентуално другият месец би трябвало да има решение по КТД. Ситуацията е извънредно комплицирана сега, работата понижа, надлежно и приходите ни, което в допълнение основава напрежение ", сподели още болничният началник.

Репортерска инспекция откри, че в действителност в МБАЛ Благоевград сега ситуацията във връзка с заболели пациенти е извънредно спокойна. В последните дни няма пациенти с Ковид, които да са настанени в здравното заведение, намалял е броят и на пациенти с други болести. Част от отделенията са празни. Ражданията също бележат необикновен спад. Днес за цяла благоевградска област имаше единствено 1 инфектиран с Ковид, който е с лека форма на болестта.

Подобна е обстановката в съвсем всички лечебни заведения в област Благоевград, интервалът е извънредно сложен, здравните заведения се задъхват от безпаричие, а страната няма непрекъсната политика към подпомагането им.

През юли би трябвало да бъдат увеличени заплатите на лекари сестри,санитари и болничните шефове са в незнание по какъв начин ще се случи това, като няма доходи. Кризата очевидно се усеща в лечебните заведения, местата, където се грижат за здравето ни. Ситуацията е взривоопасна навсякъде. Кризата визира всички равнища на публичния и политически живот у нас,но когато са застрашени живота и здравето ни, страната би трябвало да се намеси съответно със незабавни " реанимационни " ограничения
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР