Инерком: Не се ползваме с политически протекцииИнерком България не е

...
Инерком: Не се ползваме с политически протекцииИнерком България не е
Коментари Харесай

Инерком: Не се ползваме с политически протекции

Инерком: Не се употребяваме с политически подкрепи
Инерком България не е политически обвързана и не се употребява с политически подкрепи. Твърдението на Елена Йончева не дава отговор на истината и е извадено от подтекста.

Това се споделя в изказване от управлението на Инерком България АД по отношение на общественото изявление на депутата и представител от Българска социалистическа партия, във връзка избор на представители на Инерком в надзорните органи на Групата ЧЕЗ в България. От компанията показват изрично противоречие с метода търговски сдружения и бизнес организации да бъдат въвличани като инструмент за водене на политически акции.

"Предлаганата промяна на част от членовете на надзорните препоръки на обществените компании ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Разпределение България е под изискване договорката да получи нужните позволения, които са предпоставки за нейното завършване.

Сделката сред ЧЕЗ а.с. и Инерком следва законовите условия и е в сходство с общоприетите европейски практики за сходни покупко-продажби.

Инерком е група от компании, които от дълго време работят на българския пазар, съблюдават законите, почитат българските и европейските институции и възразява имената на препоръчаните от нас членове в надзорни органи да бъдат употребявани недобросъвестно за реализиране на каквито и да е било политически или други цели.

Поднасянето на информацията е манипулативно и цели да направи внушения, да нагнети напрежение и да сътвори възприятие за неустановеност.

Към сегашния миг страната не има акции от капитала на сдруженията от групата на ЧЕЗ в България и няма законови учредения да предлага членове на надзорните органи.

В правото демонстрация на подозрения и възражения против договорка е въпрос на ползи. Общественият интерес във връзка с договорката сред Инерком и ЧЕЗ е предпазен от законите и държавните институции, които ги ползват.

Компетентни да се произнасят по договорката са единствено избраните по закон български институции, като създадат това в полза на всички заинтригувани страни, и най-много на българските жители.

Инвеститорите би трябвало да бъдат уважани, тъй като те са основата на българската стопанска система и обезпечават благосъстоянието на жителите. За устойчиво икономическо развиване се изисква предвидима и спокойна среда, в която господство има Закона", декларира от Инерком. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР