Индустрията за нови електрически превозни средства в Китай приключи 2018

...
Индустрията за нови електрически превозни средства в Китай приключи 2018
Коментари Харесай

Стабилен растеж на производството и продажбите на нови електрически превозни средства в Китай през 2018 г.

Индустрията за нови електрически транспортни средства в Китай завърши 2018 година с изключителни резултати. Производството и продажбата им се усилиха надлежно с 1,05 и 1,03 милиона единици за интервала януари-ноември спрямо по-малкото от 800 000 за същия интервал на 2017 година, предава bulgarian.cri.cn.

Как е допустимо такова удивително достижение, изключително когато китайската стопанска система преминаваше през периодически спадове предходната година? През февруари 2018 година четири министерства оповестиха, че понижават дотациите за нови енергийни транспортни средства с над 30%. Очаква се през 2019 година тази наклонност да продължи и даже те да бъдат изцяло отстранени.

Въпреки свиването на дотациите производството и продажбите продължиха да се усилват с бързи темпове. Според специалистите подкрепящите политики като отстъпки от таксите за паркиране, освобождение от рестриктивните мерки за трафика подтикнаха промишлеността. Освен това на 1 април 2018 година бе въведена нова политика за междинния разход на гориво и новите транспортни средства. Ако предприятията не покрият новите стандарти, те няма да имат право да създават артикули с висок разход на гориво и е допустимо да бъдат санкционирани.

Китай продължи да се отваря и в бранша на автомобилопроизводството, в това число и новите енергийни транспортни средства. През 2018 година страната анулира рестриктивните мерки за задгранични вложения в сферата. Според специалистите това ще разреши на промишлеността да се развива по-стабилно, а от локалните предприятия ще изиска да влагат повече, както и да ускорят нововъведенията, което от своя страна ще от изгода за потребителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР