Индустрията разчита все повече на технологичните гигантиВсе по-често автомобилните системи

...
Индустрията разчита все повече на технологичните гигантиВсе по-често автомобилните системи
Коментари Харесай

Три автомобилни марки минават на Android

Индустрията разчита от ден на ден на софтуерните колоси

Все по-често автомобилните системи ще употребяват Android и Гугъл приложения

Алианс от три водещи автомобилни компании разгласи, че ще схване операционната система Android на Гугъл в бъдещите си модели. Колите на Renault, Nissan и Mitsubishi ще интегрират приложенията и услугите на Гугъл, включително Maps и гласово ръководство с Гугъл Assistant, заяви Ройтерс.

Новината удостоверява наклонността автомобилната промишленост да се опира все по-сериозно на софтуерните колоси. Много от производителите обаче се притесняват, че по този метод биха изгубили контрола върху връзката си с клиентите, данните и евентуално забележителните бъдещи доходи от „ свързани услуги “.
още по тематиката
Има и други авто-производители, заложили на софтуера на Гугъл. Volvo, да вземем за пример, също реши да внедрява Android Auto в своите коли. Други, като BMW и Mercedes-Benz, влагат мощно в лични операционни системи, гласови асистенти и свързани услуги.

При всички положения мащабът на решението на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi може да провокира по-задълбочено преосмисляне на скъпите тактики за независимо създаване на софтуерните системи при колите.

Досега производителите на коли избраха програмен продукт като Linux, Microsoft или QNX за задвижване на инфо-развлекателните системи на колите. Това значи платформи, които въпросните компании могат да управляват, само че които оферират по-малко благоприятни условия за прибавяне на нови приложения или функционалности.

Новината може да провокира неприятности за някои съществуващи снабдители на автомобилни технологии, като да вземем за пример специалиста по карти и навигация TomTom.

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi разгласи също, че новите инфоразвлекателни системи ще бъдат интегрирани с модулите за отдалечена автомобилна диагностика и благоприятни условия за „ безконтактен “ ъпгрейд, предлагани посредством личната облачна услуга на алианса.

Първите коли на алианса, оборудвани с Android, ще бъдат пуснати на пазара през 2021 година. Финансовите условия на партньорството не бяха разкрити от триото автомобилни производители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР