Индустриалното замърсяване – от силно запрашения въздух до отровената вода

...
Индустриалното замърсяване – от силно запрашения въздух до отровената вода
Коментари Харесай

9 милиона жертви годишно заради замърсяване


Индустриалното замърсяване – от мощно запрашения въздух до отровената вода – е причина за гибелта на повече хора от всички военни спорове в границите на една година. Броят им надвишава даже този на жертвите на тютюнопушенето, естествените бедствия, туберкулозата, СПИН-а и маларията взети дружно. И по този начин е всяка година.

Според данните от изследване, оповестено в журнала The Lancet, един от всеки 6 смъртни случая се дължи на следствията от дълготрайно излагане на токсичното въздействие на нечистия въздух или вода .

Проучвания за отрицателното въздействие на индустриалното замърсяване на околната среда се разгласяват постоянно, само че отгласът от тях към момента не

доближава

подобаващи пропорции, почтени да предизвикат някакви положителни последици. Според откривателите на следствията от замърсяването е време това да се промени.

Промишленото замърсяване е световен проблем, а към момента има огромни територии на планетата, където то въобще не се мониторира. Освен това има химични съединения, отделяни свободно и в огромни количества във въздуха , водата или почвата , чиито токсични въздействия към момента се подценяват или пренебрегват. Ако се вземе под внимание ролята и на тези фактори, общата визия за следствията от замърсяванеот ще стане още по - плашеща . Но, за жалост, и по-реалистична.

Свързани публикации.. Изгарянето на въглища - най-вредното замърсяване 5 Замърсяването на околната среда отключва самоубийствени мисли 0 Замърсяването на въздуха редуцира живота 1

Наскоро беше оповестено, че мръсният въздух е измежду главните аргументи за преждевременна смъртност в Европа, само че се оказва, че тя надалеч не е най-замърсеният промишлено континент. В Китай и Индия приблизително един от 4 случая на преждевременна гибел се асоциира със нечистите въздух и вода.

В някои региони на тези страни равнището на фини прафови частици като най-сериозен замърсител на въздуха е близо 100 пъти над нормата и се задържа такова на процедура непрекъснато. В тези региони екологичният фактор се подрежда до най-сериозните нелечими болести във връзка с въздействието си върху смъртността на популацията.

Очевидно е, че повсеместното индустриално замърсяване е форма на война, която човечеството води самo със себе си, а максимален е броят на косвените жертви.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР