Индустриалните федерации на КТ Подкрепа организират протест в София в

...
Индустриалните федерации на КТ Подкрепа организират протест в София в
Коментари Харесай

Протест на КТ Подкрепа в защита на добива и преработката на български лигнитни въглища


Индустриалните федерации на КТ " Подкрепа " провеждат митинг в София в отбрана на добива и преработката на български лигнитни въглища, заяви на конференция в централата на синдиката Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ". В протестното шествие се чака да се включат към три хиляди души, съобщи Българска телеграфна агенция.

В началото на декември в Катовице, Полша, ще се състои 24-та Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата. Очакваме и настояваме държавното управление да изготви Национален проект за климата и енергетиката, отчитащ действителността в енергийния бранш и следствията за българската стопанска система. В момента България няма Национална енергийна тактика и стратегия за бъдещето за развиването на бранша, декларират от синдиката. Европейска комисия да ползва диференциран модел към обособените страни по отношение на тяхното положение и вероятности за развиване, сподели Манолов. В България главен източник на сила е АЕЦ " Козлодуй ", а ТЕЦ-овете оказват помощ, когато потреблението се усили и в случай че те спрат, може да има дефицит, тъй като няма и от кое място да се внесе сила, добави президентът на синдиката.

Протестното шествие ще мине през централата на Европейската комисия, Министерството на стопанската система, президентството, Министерския съвет и КЕВР, Министерството на енергетиката и Министерство на околната среда и водите, заяви Димитър Манолов.

Цената на електрическата енергия се усилва, само че цената на въглищата не се подвига, обявиха от синдиката. Ако мините не могат да създават въглища, то и ТЕЦ-овете не могат да работят, показаха от КТ " Подкрепа ".

В България съвсем половината от електрическата енергия се създава от въглища, локално произвеждане. Намаляването на тази стопанска система ще ликвидира напълно български отрасъл, в който са заети общо 150 хиляди души, обявиха от синдиката.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР