Индустриалната продукция в САЩ се е свила с 0,5% спрямо

...
Индустриалната продукция в САЩ се е свила с 0,5% спрямо
Коментари Харесай

Индустриалната продукция в САЩ се свива с 0,5% през април на месечна база

Индустриалната продукция в Съединени американски щати се е свила с 0,5% по отношение на март, разминавайки се с консенсусната прогноза за опазване на растежа от предходния месец, написа Bloomberg. Последните данни демонстрират, че производството в Щатите губи инерция на фона на комерсиалната война с Китай, която докара до повишение на цените.

При бизнес оборудването спадът в производството е максимален от 2013 година насам, до момента в който производството на потребителски артикули се свива най-вече от януари. Междувременно по-рано в сряда стана ясно, че продажбите на дребно в Съединени американски щати ненадейно са се свили през април за повторно от три месеца насам под натиска на отслабените продажби на коли и строителни материали. Това допуска, че потребителските разноски ще останат подтиснати през това тримесечие.

Обемът на общите продажби понижа с 0,2% през април след нарастване от 1,7% през предходния месец, което беше и най-големият месечен растеж от 2017 година За съпоставяне, консенсусната прогноза на анализаторите за предишния месец беше за растеж от 0,2%.

Продажбите на дребно са намалели в 13 огромни категории, в това число при облеклата и електрониката. Скок в продажбите пък има при магазините за храни и питиета, както в заведенията за хранене и питейните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР