"Индра" се връща. И всичко е точно Нови автобуси с

...
"Индра" се връща. И всичко е точно Нови автобуси с
Коментари Харесай

До 5 бона глоба, ако превозвачите въртят километража

"Индра " се връща. И всичко е тъкмо

Нови рейсове с екологичен клас евро 6, оборудвани с климатици, потеглят от на следващия ден по 13-те градски линии 7, 29, 37, 99, 6, 1, 44, 66, 116, 16, 15, 18, 222.  Договорът сред Община Пловдив и  компаниите " Хеброс бус " с шеф инж. Веселин Дошков, " Автобусни транспорти - Пловдив " и " Меритранс " на Петко Ангелов и " Автотранс Чолаков ", ръководена от Иван Чолаков, беше подписан през вчерашния ден следобяд и ще важи 10 години.  

Превозвачите завоюваха публичната поръчка за 37 млн. лв. на конкурс с консорциум " Пловдив 2017 ", който беше единствен претендент.  Процедурата беше обжалвана два пъти и продължи една година и два месеца. Шефовете на компаниите заявиха, че  са доставили хубави автобуси, а зам.-кметът Златин Велев изясни, че в контракта са планувани и наказания за компаниите от 300 до 5000 лв.. Те са за нарушавания, измежду които са неспазване на курсове, подминаване на спирки, жестоко отношение към пасажерите, неприятна хигиена. Ще има санкции и за студени салони. Температурата в рейсовете би трябвало да е сред 18 и 25 градуса.  

Най-соленото парично наказване от 5000 лв. - за случаи, в случай че превозвачите укриват  или манипулират данни за доходи и разноски.  Глобите за неизпълнени курсове са 1000 лв. за всяко кръшкане.  С по 300 лв. ще се бъркат превозвачите, в случай че техните водачи си разрешават да подминат спирка или нарушават разпоредбите за безвредно придвижване. Санкции за Общината, които да се постановат от превозвачите, да вземем за пример за забавяне при заплащането на обезщетения и дотации,  в контракта не са планувани.

С новите контракти можем да направляваме дали обслужването на пасажерите е с високо качество, на което държим, разяснява Златин Велев. Той акцентира, че с помощта на вложенията на транспортните компании и политиката на Общината автопаркът доста се е подобрил през последните години.  Даде образец, че в дните, когато валя изобилен сняг, в Общинско дружество " Организация и надзор на превоза " е подадено единствено едно недоволство за неотоплен рейс. Това беше първи курс, незабавно се взеха ограничения, а си спомняте, че имаше години, когато бяхме затрупани от сигнали за нередовни и студени рейсове, заключи зам.-кметът.  

" Хеброс бус " ще вози пасажери по линиите №7, 29, 37, 99 и 6. " Автобусни транспорти " поемат обслужването на №1, 44, 66 и 116, а " Меритранс " - на №16. " Автотранс Чолаков " има три линии - №15, 18 и 222.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР