Индонезийският съвет на улемите счита, че ваксината на "AstraZeneca" е

...
Индонезийският съвет на улемите счита, че ваксината на "AstraZeneca" е
Коментари Харесай

Индонезия забрани ваксината на AstraZeneca заради свинско в нея

Индонезийският съвет на улемите смята, че имунизацията на "AstraZeneca " е неразрешена за мюсюлмани, само че позволи краткотрайното й потребление заради дефицит на други препарати, заяви в петък на конференция в Джакарта представителят на най-висшето духовно тяло на страната Асорирун Шолех, представен от TACC.
"Ваксината на "AstraZeneca " е неразрешена, защото употребява трипсин, получен от свинско месо ", обявиха от Съвета.
„ Независимо от това, понастоящем е позволено потреблението на ваксини от този производител “, сподели Шолех. Той също по този начин означи, че „ ислямските закони разрешават това, тъй като има потребност от незабавна имунизация на популацията “.
Говорител на Съвета акцентира, че "с появяването на други "чисти " медикаменти имунизацията на "AstraZeneca " ще бъде неразрешена за мюсюлмани. "
Индонезия към този момент е получила към 1.1 милиона дози от тази ваксина, а още 10 милиона дози се чака да бъдат доставени в границите на два месеца.
Кампанията за имунизация стартира в републиката на 27 януари, когато президентът Джоко Видодо беше първият, имунизиран с имунизацията Sinovac, която сега е главната ваксина в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР