Индонезийският президент Джоко Видодо обмисля да присъедини страната си към

...
Индонезийският президент Джоко Видодо обмисля да присъедини страната си към
Коментари Харесай

Индонезия иска да купува руски петрол

Индонезийският президент Джоко Видодо обмисля да причисли страната си към Индия и Китай в закупуването на съветски нефт за да компенсира натиска от възходящите енергийни разноски, заяви в. " Файненшъл таймс ".

" Ние постоянно изследваме всички разновидности. Ако има наличия в дадена страна (и) те дават по-добра цена, несъмнено ", сподели Видодо в изявление за вестника, когато беше запитан дали Индонезия възнамерява да закупува нефт от Русия.

По-рано този месец Видодо увеличи субсидираните цени на горивата с 30 % и съобщи, че нарастването на цените е неговият „ финален вид “ поради натиска върху бюджета на Индонезия, което провокира митинги в нацията от 270 милиона души.

Всеки ход за закупуване на съветски недопечен нефт на цени над тавана, контрактуван от страните от Г-7, може да подложи Индонезия на американски наказания, прецизира Ройтерс.

През август министърът на туризма Сандиага Уно сподели, че на Индонезия е бил препоръчан съветски недопечен нефт с 30 % отстъпка. След това от държавната петролна компания на страната " Пертамина " (Pertamina) обявиха, че изследват рисковете от закупуване на съветски нефт.

Най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия, Индонезия, регистрира годишна инфлация от 4,69 на 100 през август, движена от високите цени на храните. Стойностите надминават целевия диапазон на централната банка от 2-4 % за трети следващ месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР