Индонезийският президент Джоко Уидодо, който е домакин на срещата на

...
Индонезийският президент Джоко Уидодо, който е домакин на срещата на
Коментари Харесай

Домакинът на Г-20 отправи предупреждение за нова студена война

Индонезийският президент Джоко Уидодо, който е хазаин на срещата на върха на Г-20, прикани международните водачи да заобикалят разделянето на света на блокове и започването на нова студена война.

В речта си при откриването на срещата във вторник президентът акцентира, че водещите международни стопански системи, съставляващи Г-20, носят обща отговорност пред човечеството.

" Да бъдем виновни значи да не сътворяваме обстановки с нулев резултат, да бъдем виновни тук значи също, че би трябвало да сложим завършек на войната. Ако войната не завърши, светът мъчно ще се придвижи напред ", сподели той, явно визирайки спора в Украйна.

Президентът Уидодо предизвести водачите на Г-20 да не ускоряват световното съревнование и да не се връщат към формата на борба, която определяше втората половина на 20-и век.

" Не бива да разделяме света на части. Не бива да позволяваме светът да изпадне в нова студена война ", прикани той гостите си, като ги прикани към мъдрост, водачество и съдействие.

Срещата на върха на Г-20 значително беше засенчена от спора в Украйна, който стартира преди съвсем девет месеца и опълчи Русия на Съединени американски щати и техните съдружници, които дадоха обещание да въоръжават и финансират Киев " толкоз дълго, колкото е належащо ", с цел да победят Москва на бойното поле. Те също по този начин постановиха строги стопански наказания против Русия.

Санкциите не получиха поддръжка от някои от водещите стопански системи в света, по-специално от Китай, Индия и Бразилия.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР