Индонезийската полиция арестува десетки хора в най-източния регион на Папуа

...
Индонезийската полиция арестува десетки хора в най-източния регион на Папуа
Коментари Харесай

Десетки арестувани в Индонезия при протестите в Папуа

Индонезийската полиция арестува десетки хора в най-източния район на Папуа след митингите предходната седмица, в които бяха запалени здания, съобщи представител на полицията, представен от " Ройтерс ".

Две седмици регионът е обект на цивилен безредици поради възприетата расова и етническа дискриминация. Някои протестиращи също изискват избор за самостоятелност, макар че управляващите са изключили такава опция.

В столицата на провинцията Джаяпура са задържани 28 души и са посочени като обвинени, а още лица са разследвани, съобщи представителят на папуанската полиция Ахмад Камал.

" Двадесет и осем души са обвинени в случаи на разваляне и изгаряне на парцели, принуждение, провокации и грабежи ", съобщи Камал и добави, че всички са били задържани след митинг в Джаяпура в четвъртък.

По време на митинга бунтовниците възпламениха коли и здания, в това число офис на локалния парламент и постройка, в която се обитават офисите на следената от страната телекомуникационна компания.

По думите на Камал обстановката в Папуа в този момент е по-спокойна.

В столицата на Индонезия Джакарта са задържани двама студенти, обвинени в закононарушения против държавната сигурност, се споделя в известие на полицията.

Доказателствата против тях включват мобилните им телефони, риза и шал, украсени с модела на знамето " Утринна звезда ", неразрешен знак на папуанската националност.

Адвокатът на Джакарта за правна помощ Майкъл Химан съобщи, че двамата са задържани от папуанско общежитие в Депок, в южна част на столицата. Те са упрекнати в изменничество против единството на нацията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР