Индийският мореплавател, който бедстваше на яхта край бреговете на Австралия,

...
Индийският мореплавател, който бедстваше на яхта край бреговете на Австралия,
Коментари Харесай

Спасиха мореплавател, бедстващ три дни в Тихия океан

Индийският мореплавател, който бедстваше на яхта край крайбрежията на Австралия, е избавен. Преди часове френски транспортен съд доближи до ранения моряк и той беше превозен до сушата.

Ветроходецът Абилаш Томи беше блокиран на 3 200 километра от Западния бряг на Австралия, откакто в петък стихия удари яхтата му и счупи няколко от мачтите ѝ.

Той участваше в околосветското съревнование „ Голдън Глоуб”. В известие до уредниците Томи заяви, че гръбнакът му е съществено засегнат и той не може да се движи. Плавателни съдове от разнообразни страни се насочиха на помощ на бедстващия моряк.

„ Според индикациите сега яхтата е изправена и плава високо по вълните. Във всеки един миг обаче вълна може да удари някоя от развалените мачти в корпуса на лодката и да го пробие”, сподели Фил Гейдън, координатор на избавителната интервенция.

Лодката на Томи е копие на яхтата на англичанина Робин Нокс Джонстън, който завоюва „ Голдън Глоуб” през 1968 година Околосветското съревнование започва на 1 юли, а седем участници към този момент отпаднаха от конкуренцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР